Tezcan: Belediyelere operasyonun delil yaratma hazırlığı gibi görmek mümkün

CHP milletvekili Bülent Tezcan, “Belediyelere haksız, hukuka aykırı bir operasyonun muhtemel delil yaratma hazırlığı, bir kumpas hazırlığı gibi görmek mümkün” dedi.

Tezcan: Belediyelere operasyonun delil yaratma hazırlığı gibi görmek mümkün

CHP'li belediyelere bazı işçilerin güvenlik soruşturması gerekçesiyle işten çıkarılmalarına dair yazılar gönderildiğini söyleyen CHP milletvekili Bülent Tezcan, “Belediyelere haksız, hukuka aykırı bir operasyonun muhtemel delil yaratma hazırlığı, bir kumpas hazırlığı gibi görmek mümkün” dedi.

CHP Aydın Milletvekili Bülent Tezcan, valiliklerden CHP'li belediyelere bazı çalışanlar hakkında işten çıkarma yazısı gönderildiğini söyledi.

Artı TV yayınına katılan Bülent Tezcan, güvenlik soruşturmalarından geçemeyen işçiler gerekçe gösterilerek belediyelere operasyon yapılabileceğini söyledi.

Tezcan, “Gelecek hukuka aykırı yeni bir iktidar operasyonuna hazırlık olma ihtimali var. Belediyelere haksız, hukuka aykırı bir operasyonun muhtemel delil yaratma hazırlığı, bir kumpas hazırlığı gibi görmek mümkün” diye konuştu.

Tezcan'ın açıklamaları şöyle:

AK PARTİ YA DA İTTİFAKA SADAKETLE İŞE GİRİLİYOR: Uzun süreden bu yana liyakat düzeninin ortadan kalktığı, AK Parti'ye sadakatiyle ya da Cumhur İttifakı'na sadakatiyle insanların işe girip girmeyeceğine karar verilen bir düzen yaratıldı.

BELEDİYELERE İŞ AKİTLERİNİ FESHEDİN DİYE TALİMAT GÖNDERİYORLAR: Gerçeğe aykırı bir güvenlik soruşturması icat ettiler. Ve memurlar için demiyorum, bakın işçiler için bile bu kanun hükmünde kararname düzeninde, OHAL düzeninde çıkardılar bunu. Bu işçilerin güvenlik soruşturmalarını yapacaksınız, güvenlik soruşturmaları bozuk çıkanları işe almayacaksınız diye bir hüküm getirdiler. Belediyelere bunlarla ilgili iş akitlerini feshedin diye talimat gönderiyorlar.

BABASI EYT EYLEMİNE KATILAN İŞTEN ÇIKARILDI: Babası eskiden sendika başkanlığı yapanın engelli çocuğunu işten çıkardılar. Güvenlik soruşturması sakat işten çıkaracaksınız diye yazı yazdılar. Bir başkasının babası emeklilikte yaşa takılanlarla (EYT) ilgili eyleme katılmış, bir tanesinin yakını Gezi döneminde tweet atmış.

KUMPAS HAZIRLIĞI OLARAK GÖRMEK MÜMKÜN: Gelecek hukuka aykırı yeni bir iktidar operasyonuna hazırlık olma ihtimali var. Belediyelere haksız, hukuka aykırı bir operasyonun muhtemel delil yaratma hazırlığı, bir kumpas hazırlığı gibi görmek mümkün. Kişiler bireysel olarak hukuk yoluna başvuracaklar. Siyaset kurumu olarak bizler, siyaseten bununla mücadele edeceğiz.

Etiketler
Bülent Tezcan Milletvekili Operasyon