Menemen Belediyesi kurayla AKP'ye geçti CHP'li vekil belge paylaşarak isyan etti

Menemen Belediye Başkanı kurayla CHP'den AKP'ye geçti. CHP İzmir Milletvekili Mehmet Mehmet Ali Çelebi dikkat çeken bir açıklamada bulundu.

Menemen Belediyesi kurayla AKP'ye geçti CHP'li vekil belge paylaşarak isyan etti

CHP İzmir Milletvekili Mehmet Ali Çelebi, Menemen Belediyesi’nin kurayla AKP’ye geçmesinin ardından dikkat çeken açıklamalarda bulundu.

Yerel seçim sürecinde 13 Parti Meclisi Üyesinin Menemen Belediye Başkanının belirlenmesinin “Gizli oylama” ile yapılmasını istediklerini açıklayan Çelebi, buna ilişkin imzalı yazıyı ve CHP Parti Meclisi’ne verdiği “Karşı oy” yazısını da Twitter hesabından paylaştı.

"SÖYLEYECEKLERİM BU KADAR"

Mehmet Ali Çelebi şunları yazdı: “Yerel yönetim adaylarını belirlemede milletvekili kampında önerdiğim karar matrisi (Ekim 2018). Aday belirlemedeki yanlışlar üzerine Parti Meclisi’nde karşı oy yazım (16 Ocak 2019). Menemen ile ilgili itiraza öncü olmam PM’de verilen gizli oylama dilekçesi. Söyleyeceklerim bu kadar!"

Menemen Belediyesi kurayla AKP'ye geçti CHP'li vekil belge paylaşarak isyan etti - Resim : 1

KURAYLA SEÇİLDİ

İzmir'de Menemen Belediye Başkanı Serdar Aksoy'un tutuklanmasının ardından başkanvekilinin belirlenmesi için kura çekimi İzmir Vali yardımcısı Hulusi Doğan'ın başkanlığında yapıldı. Kura çekimi sonucu başkanvekili AKP'nin adayı Aydın Pehlivan olarak belirlendi.

NE OLMUŞTU

Aksoy'un tutuklanmasının ardından Belediye Meclisi'nde yapılan seçimde CHP ve İYİ Partili üyelerin çoğunluğu ellerinde bulundurmalarına karşın CHP ve AKP'nin adayı eşit oy almış ve kura çekimine gidilmişti. Kuradan CHP'nin adayı Deniz Karakurt'un çıkmasının ardından AKP kuraya şekil yönünden itiraz etmiş ve mahkemeden yürütmeyi durdurma kararı çıkmıştı.

Etiketler
İzmir Mehmet Ali Çelebi Milletvekili