Abdulkadir Selvi: Ümit Özdağ için tekrar düğmeye basılacak; değişen tek şey bu kez...

Hürriyet yazarı Abdulkadir Selvi, bugünkü köşe yazısında İYİ Parti'nin Ümit Özdağ için yeniden ihraç düğmesine basılacağını belirterek, "Değişen tek şey, bu kez ihraç işlemi genel başkan tarafından yürütülecek." dedi.

Abdulkadir Selvi: Ümit Özdağ için tekrar düğmeye basılacak; değişen tek şey bu kez...

Hürriyet yazarı Abdulkadir Selvi, bugünkü köşe yazısında İstanbul Milletvekili Ümit Özdağ’ın İYİ Parti’den ihracına ilişkin kararın mahkeme tarafından iptal edilmesinin ardından partinin tekrar harekete geçeceğini yazdı.

"Özdağ, disipline sevk yetkisinin genel başkan ya da genel idare kuruluna ait olduğu, ancak kendisiyle ilgili işlemin genel sekreterlik tarafından yürütüldüğü itirazında bulunmuştu" bilgisini hatırlatan Selvi, "Değişen tek şey, bu kez ihraç işlemi genel başkan tarafından yürütülecek" ifadelerini kullandı.

Selvi'nin yazısının ilgili bölümü şu şekilde:

Ümit Özdağ’ı aradığımda sesi neşeliydi. “Kurucusu olduğum partime döndüm” dedi.
Ankara 1. Asliye Hukuk Mahkemesi tarafından Ümit Özdağ’ın İYİ Parti’den ihraç kararının iptaline karar verildi. Ümit Özdağ bugün Meclis’te, saat 11.00’de düzenleyeceği basın toplantısında geniş açıklamalar yapacak. Ancak dünkü konuşmamızda, “Adalet yerini buldu. Hiçbir açıklamamdan dolayı pişman değilim. Bugüne kadar ne söylediysem, bundan sonra da söylemeye devam edeceğim. Şimdiye kadarki tüm sözlerimin arkasındayım” dedi. Ümit Özdağ, İYİ Parti İstanbul İl Başkanı Buğra Kavuncu’nun FETÖ’cü olduğunu iddia etmişti.

İYİ PARTİ NE YAPACAK?

Bu karar karşısında İYİ Parti ne yapacak? Mahkeme usul açısından bir karar verdi. Öncelikle 1 hafta-10 gün içinde çıkması beklenen gerekçeli kararı bekleyecekler. Nerelerde usul hatası yapıldığı ortaya çıkacak. İYİ Parti kaynakları, “Ümit Özdağ’ın ihracına ilişkin esas hakkındaki gerekçelerimiz geçerliliğini koruyor. Mahkeme sadece usul açısından iptal kararı verdi. Zaten esas açısından karar verme yetkisi yoktur. Gerekçeli karar çıktıktan sonra yetkili kurullarımız yeniden değerlendirme yapacak” dedi.

Edindiğim izlenim, Ümit Özdağ hakkında yeniden ihraç düğmesine basılacağı yönünde. Özdağ, disipline sevk yetkisinin genel başkan ya da genel idare kuruluna ait olduğu, ancak kendisiyle ilgili işlemin genel sekreterlik tarafından yürütüldüğü itirazında bulunmuştu. Değişen tek şey, bu kez ihraç işlemi genel başkan tarafından yürütülecek.

Etiketler
Ümit Özdağ İYİ Parti Abdulkadir Selvi