KONDA'dan bomba açıklama: İşte AKP'de Erdoğan sonrasına hazırlanan isim

KONDA Genel Müdürü Bekir Ağırdır, hem iktidar hem de muhalefet bloğunda yaşanan değişimleri yorumlarken AKP'de Erdoğan sonrası için öne çıkan ismi de açıkladı.

KONDA'dan bomba açıklama: İşte AKP'de Erdoğan sonrasına hazırlanan isim

KONDA Genel Müdürü Bekir Ağırdır, iktidar ve muhalefetin ittifak arayışlarını, Cumhur İttifakı'nın hedef gösteren dilini, siyasetteki arayışları ve Kongre binası baskını sonrası ABD'de yaşananların Türkiye için anlamını t24'ten Murat Sabuncu'ya değerlendirdi.

t24'ün aktardığına göre Ağırdır, Boğaziçi Üniversitesi’ne rektör atamasının ardından öğrencilerin yaptığı eyleme verilen tepkileri de değerlendirdi. İçişleri Bakanı Süleyman Soylu’nun hem CHP’yi hedef göstermesi hem de öğrencileri 'terörist' ilan etmesiyle ilgili Erdoğan’dan daha sert bir tavır alıp almadığının sorulması üzerine "Erdoğan’a karşı el yükseltiyor" söyleminin gerçekçi olmadığını ifade eden Ağırdır, Soylu’nun iktidardaki zihni koalisyonun güç merkezi olarak görüldüğünü söyledi.

“Aktör bazında bir üçüncü ortak gibi bir hayali olduğunu sanmıyorum” diyen Ağırdır, “Ben Soylu’nun, Tayyip Erdoğan sonrası bir anda iktidar gücüne oynadığını düşünüyorum. Tayyip Bey'le veya AK Parti ile masaya eşit oturmak gibi bir stratejisi olduğunu sanmıyorum” dedi.

Etiketler
Bekir Ağırdır KONDA Muhalefet