CHP'li belediye tekbir sesleri ile AKP'ye teslim edildi

Menemen Belediye Başkanvekilliği kura çekimi yapıldı. Kurada kazanan AKP’li Aydın Pehlivan oldu.

Menemen Belediye Başkanı Serdar Aksoy'un tutuklanmasının ardından yerine geçecek başkanvekili için kura çekimi tekrarlandı.

AKP'nin adayı Aydın Pehlivan kuradan çıkan isim oldu. Daha önceki kurada CHP'li Deniz Karakurt'un başkanvekilliğe seçildiği Menemen Belediyesi, AKP'ye geçti. CHP kura çekimine itirazını kayda geçirdi. Kuranın ardından Menemen Belediyesi önünde CHP'liler ve AKP'liler arasında gergin anlar yaşandı.

İzmir'in Menemen İlçesi'nde mahkemelik olan belediye başkanvekili seçimi bugün sonuçlandı. Daha önce, 4 turda da oyların eşit çıkmasının ardından çekilen kurada CHP'li Deniz Karakurt başkanvekili seçilmişti. Ancak, AKP'nin "kura siyah torba yerine şeffaf cam fanusta yapıldığı" yönündeki itirazını kabul eden İzmir 2. İdare Mahkemesi, kura çekimini iptal etmişti. İzmir Valiliği ise henüz mahkemenin esas üzerindeki kararı açıklanmadan yeni kura çekimi için tarih belirlemişti. CHP'li ve İYİ Partili meclis üyeleri ise İzmir Valiliği'nin bu kararına tepki gösterip iki kez kuranın yenilenmesini önlemişti.

Ancak, bugün Vali Yardımcısı Hulusi Doğan başkanlığında kura çekimi tekrarlandı. İzmir Vali Yardımcısı Hulusi Doğan başkanlığında gerçekleşen kuranın yenileneceği toplantıya AK Parti ve MHP’li meclis üyeleri tam kadro katılırken, CHP ve İYİ Partili üyeler yer almadı. CHP’den sadece başkanvekili adayı Deniz Karakurt ile Menemen Belediyesi 1. Başkanvekili CHP'li Mehmet Karabiniş ile Ali Yılmaz toplantıya geldi. 18 meclis üyesinin hazır bulunduğu toplantıyı açan Vali Yardımcısı Doğan, "Tek gündem maddemiz var. Kura çekeceğiz" dedi.

Oylama öncesi söz alan Millet İttifakı Menemen Belediyesi Başkan Vekili adayı Deniz Karakurt, yapılan kura işlemini hukuki bulmadıklarını belirtti. Karakurt, "Mahkeme kararı beklenmeksizin vali kararı ile çekiliş yapılmasını hukuki bulmuyoruz. Bu nedenle itirazı kaydımızın kayda geçmesi için bildiriyoruz" diye konuştu.

Karakurt'un ardından söz alan AK Parti Grup Başkanvekili Yusuf Demircioğlu ise çekilişin yasaya uygun olduğunu söyledi. Demircioğlu, "Bugün CHP'li meclis üyelilerini salonda görmekten dolayı mutluyuz. Kanundan kaynaklı sizin atanmanız gerçekleştirilmiş. Yasaya uygun bir şekilde kura seçimini gerçekleştireceğiz. Kuranın Menemen için hayırlı ve uğurlu olmasını diliyoruz” dedi.

Ardından A-4 kağıdına iki aday CHP'li Deniz Karakurt ve AKP'li Aydın Pehlivan'ın isimleri yazıldı. Kağıtları dörde katlanıp siyah torbanın içine konuldu. Daha sonra kura çekiminin yapılacağı salonun dışında bekleyen Vali Yardımcısı Hulusi Doğan içeri girdi. Kura çekimi gerçekleştirildi. Kuradan AKP'nin adayı Aydın Pehlivan çıktı. Aydın Pehlivan'ın Menemen Belediye Başkanvekili olduğu açıklandı.

TEKBİR GETİRİP SLOGAN ATTILAR

Haberin duyulması ile birlikte binanın önünde toplanan AKP'liler, tekbir getirip slogan attı. Bazı CHP'lilerin tepki göstermesi üzerine gergin anlar yaşandı. Güvenlik güçlerinin araya girmesiyle gerginlik büyümeden önlendi. AKP'li Aydın Pehlivan, yanındaki kalabalık grupla AKP Menemen İlçe Binası'na yürüdü.

Çıkışta bir açıklama yapan Aydın Pehlivan, "Mahkemelerin verdiği kararlarda boynumuz kıldan incedir. Mahkemenin vereceği kararın başımızın üzerinde yeri var. Yarından itibaren sabah namazını kıldıktan sonra bismillah deyip belediyemize geleceğiz. CHP'li ve İYİ Partili arkadaşlarımızla birlik içinde belediyemizi yöneteceğiz" dedi. (ANKA)

Etiketler
Aydın