TDP Genel Başkanı seçilen Mustafa Sarıgül görevi ne zaman bırakacağını açıkladı

Mustafa Sarıgül, partiyi iki dönemde iktidara taşıyamayan genel başkanın görevini yeni bir isme bırakacağını ifade etti.

TDP Genel Başkanı seçilen Mustafa Sarıgül görevi ne zaman bırakacağını açıkladı

Türkiye Değişim Partisi (TDP) Genel Başkanı seçilen Mustafa Sarıgül, Anıtkabir'i ziyareti sonrası bir otelde düzenlenen toplantıda konuştu.

Burada partisinin kuruluş, görüş ve düşüncelerini açıklayan Sarıgül'ün açıklamaları şöyle oldu:

"Bugün büyük ulusumuzun yeniden şahlanarak ayağa kalktığı, umutsuzluğun, çaresizliğin, karamsarlığın bittiği gündür. TDP, iktidar ve muhalefetin; bitmiş, tükenmiş, çözüm üretmekten aciz, barış yerine kavga üreten siyasetine nokta koymak üzere geliyor.

TDP hiçbir ideolojinin, hiçbir ayrımcılığın ne sözcüsü ne de odağı olmayacak. Türkiye Değişim Partisi; ne solun ne sağın bekçisi olmayacaktır. Türkiye artık soğuk savaş döneminin kalıplarına mahkûm edilemez. Bu kavramlar eskimiş ve değerini yitirmiştir.

Biz fikri, inancı, dini, etnik kökeni ne olursa olsun, bu ülkedeki herkesin kardeşi, dert ortağı, çaresi ve umudu olmaya geliyoruz" dedi.

Sarıgül ayrıca, partiyi iki dönemde iktidara taşıyamayan genel başkanın görevini yeni bir isme bırakacağını belirtti. (DHA)

Etiketler
Mustafa Sarıgül