AKP'li Ordu Büyükşehir Belediye Başkanı Güler'den ‘özel kalem’ açıklaması

ORDU Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Hilmi Güler, kendi döneminde sadece 1 özel kalem müdürü ataması yapıldığını açıkladı.

AKP'li Ordu Büyükşehir Belediye Başkanı Güler'den ‘özel kalem’ açıklaması

Ordu Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Hilmi Güler, kendi döneminde özel kalem müdür atamaları yapıldığı yönündeki iddialara ilişkin yazılı açıklama yaptı.

AKP'li Güler, iddiaların gerçekçi olmadığını belirttiği açıklamasında şu ifadelere yer verdi:

“Gerçek dışı ve yanıltıcı olan bu habere karşılık kamuoyunu ve okurları doğru bilgilendirmeyi sadece Ordu Büyükşehir Belediye Başkanı olarak değil, doğrunun hakkın yanında yer alan bir vatandaş olarak sorumlulukla benimsiyorum. Ordu Büyükşehir Belediye Başkanı olduğum 2019-2020 yılları içerisinde özel kalem müdürlüğü kadrosuna sadece 1 kişi atanmış ve halen kurumda çalışmaya devam etmektedir.”

NE OLMUŞTU?

Sözcü'nün haberine göre, Sayıştay raporları, AKP'li Ordu Büyükşehir Belediyesi Özel Kalem Müdürlüğü'nün ‘doldur boşalt makamı' olarak kullanıldığını ortaya koydu.

Sayıştay raporuna göre, 2014-2019 yılları arasında özel kaleme atanan kişilerden bazıları bir gün, bazıları 4 gün çalıştıktan sonra kamu kurumlarına aktarılıp memur oldu. Söz konusu yıllarda 13 özel kalem müdürü değişirken, bunlardan 8’i kamu kurumlarına geçti.

Özel kalemde 6 ay 28 günden fazla kalan da olmadı. Her gelen kısa süre sonra devlet kurumlarına memur olarak geçiş yaptı. Belediyenin özel kalemi, memuriyet için, sıçrama tahtası olarak kullanıldı.

Sayıştay raporunda, “Özel kalem müdürlüğüne yapılan atamalarda; bir seçim dönemi boyunca çalıştırılması esasına riayet edilmeyerek bu kadronun memuriyete sınavsız atama yolu olarak kullanılır hale geldiği, bu suretle kanun önünde eşitlik, kamu görevine girmede eşitlik ve liyakat ilkesine aykırı bir durumun oluşmasına sebebiyet verilmiştir” denildi.

Etiketler
Ordu Mehmet Hilmi Güler