Erdoğan'dan Kılıçdaroğlu'na: Haddini bilmesi lazım

AKP'li Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, cuma namazı çıkışı basın mensuplarının sorularını yanıtladı.

Erdoğan'dan Kılıçdaroğlu'na: Haddini bilmesi lazım

AKP'li Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, cuma namazı çıkışı basın mensuplarının sorularını yanıtladı.

Erdoğan'nın konuşmasından satır başları:

KILIÇDAROĞLU'NA TAZMİNAT DAVASI

"Eleştiri değil hakaret seviyesine çıkan ifadeleriyle, hukuk içerisinde bu kişiye gerekli hesap sorulmalıdır. Avukatlarım da şu anda hukuk dairesinde gereken neyse bunun hesabını bu şahsa soruyorlar. Olay budur. Edep denilen bir şey var. Haddini bilmesi lazım. Bu ülkede cumhurbaşkanına nasıl konuşulur, nasıl oraya mesajlar verilir bunu da öğrenmesi lazım."

ERDOĞAN: CUMHURİYET HALK PARTİSİ'NİN ŞİRAZESİ KAYBOLMUŞTUR

"Bu konularla ilgili başından itibaren her zaman temiz belediyecilik, ahlaki belediyecilik vesaire, bu tür şeyleri konuşan bu zat, ne yazık ki bir defa tabanına, seçtiği elemanlarına sahip olmadığını çok açık net uygulamasını ortaya koymuş vaziyettedir. Hatta daha da ileri gidiyorum şu anda İstanbul İl Başkanlığını yürüten bayan biliyorsunuz çok ciddi bir cezai durumla karşı karşıyadır ve istinaftadır ve buradan da ne çıkacağı belli değildir. Şu çok açık net ortadadır, Cumhuriyet Halk Partisinin bir defa şirazesi kaybolmuştur. Şirazeden çıkmış bir siyaset anlayışıyla CHP istikametini kaybetmiştir ve bu istikameti toparlaması da bu saatten sonra artık çok çok zordur. Terör örgütleriyle dirsek dirseğe, kol kola yürüyen Ankara'dan İstanbul'a bir CHP ile bu dönemde tanıştık ve Millet İttifakı adı altında ne bulursa yanına alıp, burayla bir şeyler oluşturmaya gayret eden CHP, bundan sonraki süreçte de inanıyorum kendisini toparlayamayacaktır."

KORONAVİRÜS AŞISI

"Uğur Bey ile bizzat görüştüm. Bakanımız görüştü. Olay sadece Çin değil, Rusya ile de görüşmeler var. Konuyla ilgili olarak da şahsen benim de aşı olma konusunda herhangi bir sıkıntım söz konusu değil. Burada sağlık söz konusudur. Ülkede tüm vatandaşlarımıza örnek olma noktasından böyle bir adımı atmamız gerekiyor."

Erdoğan Fransa Parlamentosu'nun Dağlık Karabağı tanıma kararını da şöyle eleştirdi:

"Minsk Grubu bir arabulucu gruptur. Arabulucu bir grubun bağlayıcılığı olmayan bir yola tevessül etmesi manidardır. Fransa'nın arabulucu hüviyeti kaybolmuştur. Macron Fransa'nın başına beladır. Macron ile Fransa çok tehlikeli bir dönem yaşıyor. Dileğim odur ki Fransa Macron'dan kurtulsun, aksi takdirde sarı yeleklilerden kurtulamayacak. Yoksa bu da kırmızı yeleklilere dönüşebilir. Şu anda Aliyev'in Fransızların bir tavsiyesi oldu, Ermenileri bu kadar seviyorlarsa Marsilya'yı versinler. Ben de aynı tavsiyede bulunuyorum, olay bu kadar basit. Karabağ Azerbaycanlı kardeşlerimizin topraklarıdır. 28 yıldır buralar işgal altında."

Etiketler
Recep Tayyip Erdoğan