2018 yılında yıkılmıştı! Erdoğan: 'Lime lime dökülen AKM'yi yıkıp yerine opera binası inşa ediyoruz'

Erdoğan, 2018 yılında yıkılan Atatürk Kültür Merkezi hakkında dikkat çeken açıklamalarda bulundu.

2018 yılında yıkılmıştı! Erdoğan: 'Lime lime dökülen AKM'yi yıkıp yerine opera binası inşa ediyoruz'

AKP Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Erdoğan, Ankara’da Cumhurbaşkanlığı Senfoni Orkestrası Konser Salonu Açılış Töreni’ne katıldı.

Erdoğan yaptığı açıklamada İstanbul Taksim'de bulunan Atatürk Kültür Merkezi hakkında "İstanbul'da artık her tarafı lime lime dökülen AKM'yi yıkıp yerine İstanbul'umuza layık bir opera binası inşa ediyoruz. İnşaatını başta bakanım olmak üzere yakından takip ettiğimiz bu eseri de inşallah en kısa zamanda İstanbul'un ve ülkemizin hizmetine sunacağız." ifadelerini kullandı.

Atatürk Kültür Merkezi 2018 yılında yıkılmış ve yapılacak yeni binanın inşaasına başlanmıştı.

Erdoğan'ın açıklamaları şöyle oldu:

Bu topraklara ait ne varsa hiçbir komplekse kapılmadan ülkemizin bir kazanımı olarak hepsini kucaklamaya çalıştık. Çeşitliliği artıracak her türlü eseri sahiplenme çabası içerisinde olduk.

İstanbul'da artık her tarafı lime lime dökülen AKM'yi yıkıp yerine İstanbul'umuza layık bir opera binası inşa ediyoruz. İnşaatını başta bakanım olmak üzere yakından takip ettiğimiz bu eseri de inşallah en kısa zamanda İstanbul'un ve ülkemizin hizmetine sunacağız.

Göreve geldiğimizde ülkemizdeki kültür merkezi 42 biz buna 74 daha ilave ederek 116'ya çıkardık.

Desteklenen özel tiyatro sayısını 59'dan 328'e, verilen destek miktarını da 850 bin liradan 12 milyon liraya çıkardık. Salgın döneminde sinemadan müziğe, tiyatrodan yayımcılarımıza kadar ciddi destekler verdik.

Birileri istismar peşinde koşarken biz KDV indirimi, destek paketi gibi somut adımlarla sanatçılarımıza sahip çıktı. İnşallah bundan sonra da sanatı ve sanatçılarımızı desteklemeye devam edeceğiz. Bir kez daha CSO Konser Alanı'nın hayırlı olmasını diliyorum.

Burada görev yapacak tüm sanatçılarımıza başarılar temenni ediyorum. Kültür ve Turizm Bakanımız ile ekibine bu güzel eserin ülkemize kazandırılmasındaki katkılarından dolayı teşekkürlerimi iletiyorum.

Etiketler
Atatürk Kültür Merkezi