Süleyman Soylu'dan 'Ekrem İmamoğlu'na suikast girişimi' haberlerine ilişkin açıklama

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Ekrem İmamoğlu'na suikast girişimi haberleri hakkında açıklama yaptı.

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu’na suikast düzenleneceği iddiasıyla ilgili açıklama yaptı.

Soylu, "Böyle bir suikast girişimi ve suikast girişiminden yakalanan kişi söz konusu değildir” dedi.

Bakan Soylu, TBMM’de gazetecilerin konuyla ilgili sorularını şöyle yanıtladı:

“Biz haftada ortalama 65 ile 80 arası eyleme yakın, eyleme yönelik duyum alırız. Toplam duyum miktarımız da yurt içi 1300- 1350’dir… Yani Türkiye’de böyle bir bizim yıllardan beri karşılaştığımız durum söz konusu. Dün de Emniyet Genel Müdürlüğü’müz açıkladı. Bir kamu görevlilerine, görevleri nedeniyle terör örgütlerini hedefleri olabilecek kişilere, üç sansasyonel sonuçları oluşturabilecek kişiler, kurumlar, yerler bütün terör örgütleri kendilerine ait hedef belirler.”

'HAFİFSEYECEĞİMİZ TEHDİTLER SÖZ KONUSU OLMAZ'

“Biz bir kıraathanede konuşulan sözü de değerlendirmek zorundayız. Hiçbir şeyi azımsamayız, küçümsemeyiz. Hepsini tek tek değerlendiririz. Türkiye’de devlet büyüklerimize terör örgütlerinin yaptıkları tehditleri elbette ki bu konudaki meselelerin takibi açısından değerlendiririz… Bu konuda da tüm tedbirleri alırız. Ama burada hassasiyet vardır. Gönderdiğimiz bilgi notlarında da kişilere de iletiriz, altına da bir şey söyleriz. Bunun basınla paylaşılmamasını rica ederiz. Bunların kendilerine ait dereceleri vardır. Bu derecelere göre de üstüne düşeriz. Burada hafifseyeceğimiz tehditler söz konusu olmaz, ilgileniriz.”

“Son zamanlarda özellikle PKK terör örgütünden çok sayıda tehdit alanlar da var. Bunların kamuoyuyla paylaşılmasını şundan dolayı istemeyiz. Terör örgütleri eylem hedeflerini başarmak kadar, bir hedefleri de kendilerinden mümkün olduğunca söz ettirmektir.”

“Böyle bir suikast girişimi ve suikast girişiminden yakalanan kişi söz konusu değildir. Bugün telefonda söyledim, bizim Orhan Miroğlu Türkiye’de en çok tehdit alan kişilerden bir tanesi. Hiç duydunuz mu? Ama ben şimdi söyledim. PKK’nın sürekli tehdidindedir." (ANKA)

Etiketler
Ekrem İmamoğlu'na suikast iddiası Suikast girişimi Ekrem İmamoğlu Suikast