CHP'li eski vekil Altıok 'cumhurbaşkanına hakaretten' hakim karşısına çıkıyor

Eski CHP İzmir Milletvekili Zeynep Altıok Cumhurbaşkanına hakaretten yargılanacak. Attığı tweetlerin özel bir arayış ve uğraşıyla iddianameye dönüştürüldüğünü Belirten Altıok, duruşmaya il başkanı, milletvekilleri ile birlikte katılacaklarını belirtti.

CHP'li eski vekil Altıok 'cumhurbaşkanına hakaretten' hakim karşısına çıkıyor

Daha önce AKP Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a hakaret ettiği iddiası ile yargılandığı davadan beraat eden eski CHP İzmir Milletvekili Zeynep Altıok beraat ettiği tarih olan 19 Aralık 2019’dan 20 gün sonra düzenlenen yeni bir dosya nedeniyle yine Cumhurbaşkanına hakaretten hakim karşısına çıkacak.

Yaşananlara dair bir açıklama yapan Zeynep Altıok, özel bir arayış ve uğraşıyla Twitter hesabından yaptığı paylaşımların iddianameye dönüştürüldüğünü belirtti.

Altıok’un açıklaması şöyle:

‘Cumhurbaşkanına hakaret suçlamasıyla hâkim karşısına çıkarak beraat ettiğim 19 Aralık 2019 tarihinden 20 gün sonra düzenlenen yeni bir dosya ile aynı suçtan yani "cumhurbaşkanına hakaretten" yargılanıyorum.

Beraat ettiğim davada, iddianame sözlü talimatla hakkımda hazırlanan “araştırma raporu”nda yer alan sekiz tweet üzerinden düzenlenmişti. Görülüyor ki beraat ettiğim iddianamede yer alan tweetlerden sadece bir tanesi dışarıda bırakılarak aynı tweetler yine bir “araştırma raporu” ile geriye dönük olarak yapılan inceleme, özel bir arayış ve uğraşıyla belirlenen elli tweet daha eklenerek yeni bir iddianameye dönüştürülmüş.

3 Aralık günü yapılacak duruşmaya pandemi koşulları nedeniyle il başkanımız, genel başkan yardımcılarımız, milletvekillerimizle ve örgütümüzle birlikte katılacağız.

Geçen duruşmada olduğu gibi tüm ilçelerimizden, hatta başka illerden gelen yol arkadaşlarımın, sivil toplum temsilcilerinin, örgütümüzün yanımda olduğunuzu biliyorum.

Ancak içinden geçtiğimiz süreçte benim için en önemli ve öncelikli olan hepinizin sağlığı. Bu nedenle duruşmadan sonra bir açıklama yapacağım. Güvenle ve sağlıkla kalın...’

Etiketler
İzmir Hakaret Milletvekili