Pompeo ve Çavuşoğlu'ndan NATO toplantısında karşılıklı sert suçlamalar

NATO Dışişleri Bakanları Toplantısı’na katılan ABD’li Bakan Pompeo ile Türkiye Dışişleri Bakanı Çavuşoğlu, sert ifadelerle birbirlerini suçladı.

Pompeo ve Çavuşoğlu'ndan NATO toplantısında karşılıklı sert suçlamalar

Belçika'nın başkenti Brüksel'de gerçekleşen NATO Dışişleri Bakanları Toplantısında ABD ve Türkiye karşılıklı olarak birbirine sert ifadeler kullandı.

ABD Dışişleri Bakanı Mike Pompeo, Ankara'yı, Akdeniz'de müttefikleriyle gerginliği arttırmak ve Rus yapımı bir hava savunma sistemi alarak adeta Kremlin'e hediye vermekle suçladı.

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu ise, Pompeo'yu, “Avrupalı müttefiklere telefon açıp Türkiye karşıtı bir cephede toplamak, bölgesel çatışmalarda körü körüne Yunanistan'dan yana taraf tutmak ve Türkiye'ye Patriot hava savunma sistemi satmayı reddetmekle” suçladı.

Ayrıca Çavuşoğlu, Türkiye'nin IŞİD'le savaştığı bir ortamda ABD'nin Suriye'deki "terörist oluşumları" desteklediğini yine ABD ile Fransa'nın Dağlık Karabağ'da Ermenistan'a destek vererek çatışmayı daha da kötüleştirdiğini dile getirdi.

Çavuşoğlu, Twitter hesabından yaptığı paylaşımda da, video telekonferans (VTC) yöntemiyle NATO Dışişleri Bakanları Toplantısı'na katıldığını belirtti.

Bakan Çavuşoğlu, "NATO'nun gündemindeki konulara ilaveten, Yukarı Karabağ, Doğu Akdeniz, Libya ve gemimize yönelik gayrimeşru müdahale hakkındaki görüşlerimizi vurguladık" mesajını paylaştı.

NATO Dışişleri Bakanları Toplantısının ikinci gün oturumu bugün devam edecek.

Kaynak: Euronews, AA

Etiketler
NATO Türkiye