Kılıçdaroğlu'ndan Menemen açıklaması: Kimsenin gözünün yaşına bakmayız

Kılıçdaroğlu, partisinden istifa etmesinin ardından 'İhaleye fesat karıştırma ve tehdit' suçlarından tutuklanan Menemen Belediye Başkanı Serdar Aksoy hakkında açıklama yaptı.

Kılıçdaroğlu'ndan Menemen açıklaması: Kimsenin gözünün yaşına bakmayız

Cumuhriyet Halk Partisi Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, FOX TV'de İsmail Küçükkaya'nın sunduğu Çalar Saat programına konuk oldu.

Menemen Belediye Başkanı Serdar Aksoy'un tutuklanması ile ilgili soruya cevap veren Kılıçdaroğlu, "Hiçbir kimsenin gözünün yaşına bakmayız. Öyle oturacaksınız köşeye döneceksiniz, yolsuzluk yapacaksın, cebinizi dolduracaksınız bizim kitabımızda bu yoktur" dedi.

Kılıçdaroğlu'nun açıklamaları şöyle:

"Olay bize Menemen halkı tarafından duyuruldu. Duyurulduktan hemen sonra 3 milletvekilini görevlendirdik ve arkadaşlarımız orada halkla ve iddiaların hedefindeki kişilerle görüştü.

Görüşmeler sonrasında il başkanımıza rapor geldi ve gelen rapor doğrultusunda biz de gereğini yaptık. Hiç kimsenin gözünün yaşına bakmayız. Öyle oturacaksınız köşeye döneceksiniz, yolsuzluk yapacaksınız, cebinizi dolduracaksınız... Bizim kitabımızda bu yoktur.

Biz çalışan belediye başkanlarımız ile gurur duyuyoruz. Türkiye'de ilkleri yapıyoruz aslında, ihaleleri canlı yayınlıyoruz, rahatsız oluyorlar. Ne olacak ayıp mı bu?"

Etiketler
Serdar Aksoy İhale Tehdit