Canlı yayında dikkat çeken ifadeler: Bülent Arınç, AKP'den istifa mı ediyor?

İnternethaber Yayın Grubu Yönetim Kurulu Başkanı Hadi Özışık, Bülent Arınç'ın AKP'den istifa edeceği iddialarına ilişkin konuştu.

Canlı yayında dikkat çeken ifadeler: Bülent Arınç, AKP'den istifa mı ediyor?

İnternethaber Yayın Grubu Yönetim Kurulu Başkanı Hadi Özışık, 'Cumhur İttifakı'nın çatırdadığı' yönündeki iddialara MHP lideri Devlet Bahçeli'nin sözleriyle cevap verdi.

TV 100'de Sağlı Sollu programına katılan Özışık, eski TBMM Başkanı Bülent Arınç ile istifanın hemen ardından telefonla görüştüğünü söyledi. AKP Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile 30 dakikalık görüşme sonrası açıklanan istifayla birlikte bu defterin kapandığını ve Arınç'ın da bundan sonra bu konuyla ilgili açıklama yapmayacağını ifade eden Özışık, Cumhur İttifakı ile ilgili tartışmalara da açıklık getirdi.

Bahçeli'nin yeminiyle cevap

MHP lideri Devlet Bahçeli ile geçtiğimiz yıllarda yaptığı görüşmeyi hatırlatan Özışık, MHP liderinin ittifak için yeminli olduğunu ve hiçbir şey beklemeden Erdoğan'ın yanında olduğunu söyledi. Böyle bir ortamda Cumhurbaşkanı'nın da bu ittifaka sonuna kadar sahip çıktığını anlatan Özışık, Arınç'ın MHP'nin hassas olduğu konularda açıklama yapmasının bardağı taşıran son damla olduğunu ifade etti.

Arınç istifa edecek mi?

Eski TBMM Başkanı Bülent Arınç'ın sözlerinin AKP'de bazı kesimlerde büyük rahatsızlığa neden olduğunu da ileri süren Özışık, programda istifa sonrası Arınç ile telefonla görüştüğünü de söyledi. Bu görüşmede istifa edip etmeyeceğini sorduğunu söyleyen Özışık, Arınç'ın kesinlikle partisinden istifa etmeyi düşünmediğini belirtti.

Etiketler
Bülent Arınç