Çölaşan yazdı: Berat Albayrak'ın sessizliğinin sebebi ne?

Sözcü yazarı Emin Çölaşan, koronavirüs verilerinin gizlenmesine tepki gösterdi. Yazısında Berat Albayrak'ın istifasına da değinen Çölaşan, "Berat Albayrak'ın sesi hiç çıkmıyor! Belki de kayınpederi Recep Bey'den uyarı geldi" diye yazdı.

Çölaşan yazdı: Berat Albayrak'ın sessizliğinin sebebi ne?

Sözcü yazarı Emin Çölaşan, koronavirüs verilerinin gizlenmesine tepki gösterdi. Yazısında Berat Albayrak'ın istifasına da değinen Çölaşan, "Berat Albayrak'ın sesi hiç çıkmıyor! Belki de kayınpederi Recep Bey'den uyarı geldi" diye yazdı.

Çölaşan, koronavirüsten ölüm sayılarında halka açıkça yalan söylendiğini ve gerçek rakamların halktan gizlendiğini belirterek Fahrettin Koca'nın istifa etmesi gerektiğini savundu.

"Şu korona salgınında yaşadıklarımızı bir düşünün. Halka açıkça, resmen yalan söyleniyor ve gerçek rakamlar gizleniyordu" diye yazan Çölaşan'ın "Maskeleri düştü" başlıklı yazısının bir bölümü şöyle:

"Şimdi hep birlikte bir düşünelim bakalım…

Karşımızda bütün dünyayı esir almış öldürücü bir salgın var. Bütün dünya aynı durumu yaşarken bizimkiler “uyanıklık (!)” edip bir karar alıyordu:

“Rakamları gizleyelim, telaş yaratmayalım.” Bunun amacı sadece ve sadece siyasi olabilir… Zira eğer gerçek rakamlar açıklansa ona göre önlemler alınması gerekecektir. Daha sert önlemler ve yasaklar… Örneğin bir veya iki haftalık kesin kapanmalar gibi, sokağa çıkma yasakları gibi…

Ekonomi zaten batık durumda… Vatandaşın durumu ise ekonomiden çok daha beter… İşte bunu göze alamadılar. Bu aşamadan sonra yapacak tek şey vardı:

Telaşı ve toplumdaki paniği önleyebilmek için salgınla ilgili rakamları gizlemek, düşük göstermek!

Bunu ilkel Afrika devletleri, dünya üzerindeki İslamcılar dahil bütün diktatörlükler, ya da Latin Amerika'daki muz cumhuriyetleri yapsa şaşırmazdık.

Birkaç gün öncesine kadar Türk Milleti'ni gerçek dışı rakamlarla kandırmaya yeltenen Sağlık Bakanı Fahrettin Koca acaba şimdi ne yapacak!

İstifa etmesi istense elbette ki güler geçecektir!

Hatta belki “Biz gerçek rakamları ve durumun çok ciddi olduğunu her gün cumhurbaşkanına bildiriyorduk. Ama açıklanmasına o karşı çıkıyordu” bile diyebilir…

Çünkü böyle bir gizlemeyi onun talimatı olmadan yapmak söz konusu değildir."

Yazısında Berat Albayrak'ın istifasına da değinen Çölaşan şu ifadeleri kullandı:

"İş o boyuta vardı ki “Ekonomi şahlanıyor (!)” demeye bile başladılar. Burada bir konuya daha dikkatinizi çekmek istiyorum… Görevinden istifa eden, ya da ettirilen, ekonominin şahlanmasında mutlaka çok önemli bir rolü olan Maliye Bakanı Berat Albayrak'ın sesi hiç çıkmıyor! Çıkmaması bir yana, aradan haftalar geçtiği halde nerede olduğunu, ne yaptığını bilen yok.

Evinde mi, tatilde mi, Allah korusun ama koronaya mı yakalandı, her şey meçhul! Kuşkulu istifa olayından sonra aradan haftalar geçti, damat Berat Bey'den tık yok. Oysa ekonominin bu durumlara düşürülmesinin en önemli aktörlerinden biriydi. Belki de kayınpederi Recep Bey'den uyarı geldi:

“Buraya bak, sen gidince ekonomi şahlandı. Vatandaş zevkten dört köşe… Ne halt edersen et ama sakın ola ki ağzını açma!”

Çölaşan, yazısını şu cümlelerle noktalandırdı:

"Şimdi son bir soru daha… Binlerce insanımızın ölümüne neden olan salgında rakamları gizlemekten hiç sıkılmayan Sağlık Bakanı, acaba bu skandal sonrasında istifa eder mi? Etmez abicim… Bizim memlekette bunlar normal şeylerdir, niye etsin ki!"

Etiketler
Berat Albayrak Emin Çölaşan