Saray'dan Bülent Arınç'ın istifası hakkında ilk açıklama: 'Talebi kabul edilmiştir'

İletişim Başkanlığı'ndan yapılan açıklamada, istifanın AKP Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Erdoğan tarafından kabul edildiği duyuruldu.

Saray'dan Bülent Arınç'ın istifası hakkında ilk açıklama: 'Talebi kabul edilmiştir'

Cumhurbaşkanlığı'na bağlı İletişim Başkanlığı'ndan Bülent Arınç'ın Yüksek İstişare Kurulu'ndan istifası hakkında açıklama yapıldı.

Bülent Arınç sosyal medyadan yayınladığı açıklama metninde "Benim konuşmamın, şahıslar üzerinden farklı zeminlere kaydırılması sebebiyle, reform çalışmalarını engelleyeceğine dair kaygılandığımdan, Yüksek İstişare Kurulu Üyeliği görevimden ayrılmamın daha uygun olacağına karar verdim. Kurul üyeliği görevimden ayrılma talebimi Sayın Cumhurbaşkanımıza ilettim ve kendileri de bunu uygun gördüler. Karşılıklı iyi niyet temennileriyle helalleştik ve görevimden ayrıldım." ifadelerini kullanmıştı.

İletişim Başkanlığı'ndan yapılan açıklama şöyle oldu:

Sayın Bülent Arınç, Cumhurbaşkanlığı Yüksek İstişare Kurulu üyeliği görevinden ayrılmayı talep etmiş, sayın Arınç'ın talebi Sayın Cumhurbaşkanımız tarafından kabul edilmiştir.

Öte yandan Bülent Arınç dün yaptığı açıklamada, "Ben başkaları gibi Twitter’dan, Instagram’dan istifa etmem. Oluşan durumla ilgili, Sn. Cumhurbaşkanı ile bizzat görüşmeyi bekliyorum." ifadelerini kullanmıştı. Arınç'ın istifa metnini Twitter'dan yayınlaması dikkat çekti.

Etiketler
Bülent Arınç İletişim Başkanlığı Saray