Ümit Özdağ: Belgeleri savcılığa teslim edeceğim

Hürriyet yazarı Abdulkadir Selvi, İYİ Parti'den ihraç edilen Ümit Özdağ'ın İYİ Parti İstanbul İl Başkanı Buğra Kavuncu için 'FETÖ'cü olduğu iddialarını dile getirmesi üzerine başlatılan soruşturma kapsamında Özdağ'ın ifade vereceğini yazdı.

Ümit Özdağ: Belgeleri savcılığa teslim edeceğim

Hürriyet yazarı Abdulkadir Selvi, bugünkü köşe yazısında İYİ Parti'den ihraç edilen Ümit Özdağ ile yaptığı konuşmayı aktardı.

Selvi, "Özdağ’ın 'Buğra Kavuncu FETÖ’cüdür' iddiası üzerine savcılık soruşturma başlatmıştı. Ümit Özdağ’a tebligat gelmiş, gidip ifade verecek. 'Savcılığa giderek elimdeki belgeleri teslim edeceğim' dedi" ifadelerini kullandı.

Selvi'nin yazısının ilgili bölümü şu şekilde:

ÜMİT Özdağ’la aramızda espri konusu oldu. Telefonumu ne zaman açsa, “Sayın Selvi, parti kurmaya mı karar verdiniz?” diye soruyor. Bu kez ben erken davrandım. “Ümit Bey, başkalarından duymanızı istemedim” deyince kahkahayı patlattı. Bu arada dikkatinizi çekerim, Ümit Özdağ, “Yeni parti kuracak mısınız?” sorularına siyasi cevap veriyor. “Her şeyin zamanı var” diyor.

Ümit Özdağ’ın öncelikleri farklı. İYİ Parti’den ihracıyla ilgili resmi yazı kendisine ulaşmış. Dönüş için 1 ay içinde dava açmaya hazırlanıyor. MHP’den dolayı bu işte deneyimli. Enver Altaylı’yla ilgili iddiaları nedeniyle ifade vermiş. Çok önemli bir açıklamaydı. İYİ Parti’yle ilgili iddiaların gölgesinde kaldı ama Enver Altaylı’nın, “Parti kurmayın, sokağa dökülün” dediğini iddia etmişti. Mahkemede Enver Altaylı ile görüşmesini aktarıp sözlerinin arkasında durmuş. Bu arada Enver Altaylı, mahkemeden hakkında yazdıklarımız nedeniyle benim ve Nedim Şener’in hakkında suç duyurusunda bulunulmasını talep etmiş. Henüz savcılıktan bize intikal eden bir şey yok. Ama öyle olursa davaya müdahil olmayı düşünebilirim.

GÖRÜNTÜLER SOSYAL MEDYADA

Ümit Özdağ, bir yandan da Buğra Kavuncu’yla ilgili soruşturmaya hazırlanıyor. Özdağ’ın “Buğra Kavuncu FETÖ’cüdür” iddiası üzerine savcılık soruşturma başlatmıştı. Ümit Özdağ’a tebligat gelmiş, gidip ifade verecek. “Savcılığa giderek elimdeki belgeleri teslim edeceğim” dedi.

Bence Meral Akşener, Ümit Özdağ’ı hafife aldı. Ümit Özdağ sarsmaya devam edecek. Özellikle de İYİ Parti’nin HDP ile Anayasa çalışması yaptığı iddiasının peşini bırakmamakta kararlı. Bu konuda sesli ve görüntülü kayıtları sosyal medyada izlemeye devam edeceğiz gibi.

Etiketler
Buğra Kavuncu Ümit Özdağ FETÖ