Yandaş AKİT: Bülent Arınç YİK üyeliğinden alındı

Cumhuriyet ve Atatürk düşmanı İslamcı AKİT gazetesi, Bülent Arınç'ın görevinden alındığını iddia etti. Daha sonra AKİT haberi internet sitesinden kaldırdı.

Yandaş AKİT: Bülent Arınç YİK üyeliğinden alındı

GERÇEK GÜNDEM - Cumhuriyet ve Atatürk düşmanı İslamcı AKİT gazetesi, Bülent Arınç'ın görevinden alındığını iddia etti.

HABERİ SİLDİLER!

Bülent Arınç'ın Cumhurbaşkanlığı Yüksek İstişare Kurulu Üyeliği'nden alındığını duyuran Akit haberi kısa bir süre sonra sonra kaldırdı.

Akit'in internet sitesinden kaldırdığı "Bülent Arınç YİK üyeliğinden alındı" haberi Google'de ise görünüyor.

Yandaş Akit Gazetesi'nin internet sitesinde önce paylaşıp sonra sildiği o haber ise şöyle:

"HDP eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş ile Osman Kavala'nın serbest bırakılmasını isteyen Cumhurbaşkanlığı Yüksek İstişare Kurulu (YİK) Üyesi Bülent Arınç YİK üyeliği görevinden alındığı iddia edildi.

Arınç istifa sinyali vermişti

Habertürk'te söylediği sözlerin ardından kamuoyunda büyük tepki gösterilen Bülent Arınç, akşam saatlerinde yaptığı açıklamada "Ben duygusal bir insanım. Dünkü konuşma beni çok rencide etti. Sayın Cumhurbaşkanı çok ağır bir konuşma yaptı" demiş ve istifa sinyali vermişti.

Erdoğan sert tepki göstermişti

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, "Osman Kavala ve Selahattin Demirtaş serbest bırakılsın" diyen Bülent Arınç'a çok sert çıkmış ve şunları söylemişti:

“Son günlerde bizimle asla ilgisi olmayan, kimi bireysel açıklamalar ile reform gündemimize yaptığımız vurgular bahane edilerek yeni bir fitne ateşi yakılmaya çalışıldığını görüyoruz. Velev ki geçmişte birlikte çalışmış olsak bile hiç kimsenin şahsi ifadeleri Cumhurbaşkanı, hükûmetimizle, partimizle ilişkili hale getirilemez. Bizim nerede durduğumuz, nereye gittiğimiz bellidir. Bizim ne dediğimiz, nerede durduğumuz, nereye gittiğimiz bellidir ve istikametimizde en küçük bir değişiklik yoktur.

Bülent Arınç ne demişti?

Habertürk'e konuk olan Bülent Arınç "Ben de Sayın Cumhurbaşkanı da tutuksuz yargılama istiyoruz. Hakim ve savcılar yanlış yapıyor. Osman Kavala'nın tutuklu kalmasına hayret ediyorum, Demirtaş'ın tahliyesi olabilir; delil uyduramazsınız, çocuk bile yazmaz bu iddianameleri!" ifadelerini kullanmıştı."

Yandaş Akit, Arınç ile ilgili haberini sosyal medyada "Bülent Arınç YİK üyeliğinden alındı" başlığı ile paylaştı.

AKİT'İN İNTERNET SİTESİNDE İSE HABER ŞÖYLE YER ALDI:

Etiketler
Bülent Arınç Inter