Bülent Arınç'tan Erdoğan'a 'Alaattin Çakıcı' göndermeli sitem dolu sözler

Erdoğan'ın tepki göstermesi sonrası istifa edeceği konuşulan YİK üyesi Bülent Arınç, gazeteci Hadi Özışık'a konuştu

Bülent Arınç'tan Erdoğan'a 'Alaattin Çakıcı' göndermeli sitem dolu sözler

GERÇEK GÜNDEM - Cumhurbaşkanlığı Yüksek İstişare Kurulu (YİK) üyesi olan AKP'li Bülent Arınç, gazeteci Hadi Özışık'a çarpıcı açıklamalarda bulundu.

Arınç yaptığı açıklamada "Devlet Bahçeli, Alaaddin Çakıcı'yı 'dava arkadaşım' diyerek sahiplendi, ben 45 yıllık dava arkadaşıyım Tayyip Erdoğan'ın. Aramızda abi kardeşlik hukuku var. Bu kadar sert, dozu yüksek açıklamayı ben hak etmiyorum" dedi.

HDP'nin tutuklu eski Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş ve iş insanı Osman Kavala'nın davalarındaki hukuksuzluğa tepki gösteren Bülent Arınç, AKP Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın tepki göstermesinin ardından yandaş medya başta olmak üzere AKP ve MHP'lilerin hedefi haline gelmiş, istifa çağrıları yapılmıştı.

www.gercekgundem.com'un haberine göre, gazeteci Hadi Özışık, Habertürk'te Kübra Par'ın sunduğu Açık ve Net programında Bülent Arınç ile yaptığı görüşmeyi şöyle anlattı:

"Bülent Arınç, Habertürk ekranlarında yaptığı açıklamaların 4 saate yakın olduğunu. Sadece Osman Kavala ve Selahattin Demirtaş'ın gündeme getirilmesinden duyduğu rahatsızlığı anlattı.

İsim üzerinde konuşmasının yanlış olduğunu da söyledi.

'Sıkılanlar oldu, bana saldıranlar oldu belki benim isim vermem yanlıştı ama bu kadar saldırıyı hak etmedim" ifadesini kullanıyor.

ERDOĞAN'IN 4 GÜN SONRA YAPTIĞI AÇIKLAMA ARINÇ'I ŞAŞIRTMIŞ!

Sayın Cumhurbaşkanı'nın ve İbrahim Kalın'ın yapmış olduğu açıklama ile ilgili, "İbrahim Kalın benim şahsi görüşümü açıkladığımı söyledi, mesele kapandı. Cumhurbaşkanının 4 gün sonra yaptığı açıklama doğrusu beni şaşırttı" dedi.

Cumhurbaşkanının açıklamalarını çok sert bulduğunu söylüyor. "Bunu hak ettim mi?" diye soru soruyor. Genel prensipleri olan bir insan olduğunu, siyasette tecbüresinin olduğunu "Üzülüyorum" dedi.

"Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın bu açıklaması beni rencide etti" ifadesini kullandı.

"Devlet Bahçeli, Alaaddin Çakıcı'yı 'dava arkadaşım' diyerek sahiplendi, ben 45 yıllık dava arkadaşıyım Tayyip Erdoğan'ın. Aramızda abi kardeşlik hukuku var. Bu kadar sert, dozu yüksek açıklamayı ben hak etmiyorum" ifadesini kullandı.

SARAY'DAKİ METİN YAZARLARINA SUÇLAMA

"Ben Cumhurbaşkanının kafasında böyle bir konuşmayı tasarladığını zannetmiyorum. O konuşma metninin kendisinin önüne koyulması beni şaşırttı. Benimle ilgili bu kadar sert konuşacağını tahmin etmiyorum" dedi.

"Hakkım helaldir. Ben kırgınım, üzgünüm. Benim davam AK Parti davası ilelebet devam edecek" dedi.

Bülent Arınç aslında bu akşam konuşacaktı Sayın Cumhurbaşkanı ile ama bu Alman askerlerinin Libya'da Türk gemisini durdurması gündemi biraz yoğunlaştırdığı için Cumhurbaşkanı İstanbul'da kalıyor, Ankara'ya gitmiyor.

Ben buraya gelmeden telefon açtı, "Hadi Bey, bugünkü görüşmemiz yarına kaldı. Çünkü Cumhurbaşkanı Ankara'ya dönmedi" dedi.

HADİ ÖZIŞIK: ERDOĞAN VE ARINÇ YARIN GÖRÜŞECEK

Öte yandan www.gercekgundem.com'un aktardığına göre, Kübra Par'ın "Karşı tarafın kaynaklarına sordum. Benim aldığım bilgiye göre de Cumhurbaşkanı çok kızgınmış Arınç'a bugün yarın randevu vermek gibi bir niyeti olmayabilirmiş" açıklamasına Hadi Özışık, "Yarın görüşecekler, kesin" yorumunda bulundu.

ERDOĞAN 'İSTİFA ET' DERSE İSTİFA EDECEK!

'Cumhurbaşkanına istifa etme etmeye gidiyor 'dediler. Hayır Bülent Arınç, Cumhurbaşkanını ziyarete gidiyor. Buradaki 4 saatlik programda aslında ne anlattığını, Cumhur İttifakı'na nasıl sahip çıktığını, Cumhurbaşkanının bunu izleme fırsatı bulamadığını anlattıktan sonra, Cumhurbaşkanı ve Cumhur İttifakı'nın yıpranmaması adına kendisinden izin isteyeceğini, "Eğer ben bu yıpratmaya sebep oluyorsam, istifamı verebilirim" sözleriyle Cumhurbaşkanının fikrini öğreneceğini... "Eğer Cumhurbaşkanı 'İstifa et' derse kabulümdür, 'kal' derse yine kabulümdür. Başımın üstünde yeri var" dedi.

HADİ ÖZIŞIK: BÜLENT ARINÇ AKP'NİN ÖNDE GELENLERİNDEN CİDDİ TEPKİLER ALDI

"Bülent Arınç çok eleştiri aldı. Medyadan, AK Parti teşkilatlarından partinin kimi önde gelen isimlerinden çok ciddi tepkiler aldılar. Sosyal medya üzerinden..." diyen Hadi Özışık, Bülent Arınç ile gerçekleştirdiği görüşmeyi şöyle anlatmaya devam etti:

BÜLENT ARINÇ: AK PARTİ'DEN AYRILIĞIM SÖZ KONUSU DEĞİL

"Bendeki bilgi şu; En önemli ikinci manşet diyebileceğimiz... Bir AK Parti'den ayrılacak mısınız? dedim. 'Asla! Böyle bir ayrılığım söz konusu değil" diyor.

ARINÇ'TAN SERT SÖZLER: ŞEREF YOKSUNU

Sosyal medyada ve bazı gazeteciler "Efendim Bülent Arınç böyle bir bahane arıyor. AK Parti'den kopup, Abdullah Gül'le Ali Babacan'la ya da Ahmet Davutoğlu ile birlikte hareket etmek istiyor" söylemlerinin arttığını söyledim kendisine. Bu iddiaları ortaya atanlara "Şeref yoksunu" dedi.

ALİ BABACAN - AHMET DAVUTOĞLU

Şunu söylüyor; "Ben Ali Babacan'a da Ahmet Davtoğlu'nu da AK Parti'den ayrıldığı günden itibaren yanlış yaptıklarını söyledim. Hala daha yanlış yaptıklarını söylüyorum. AK Parti'ye karşı içindeki bulunduklarının hareketlerin yanlış olduklarını söyledim. Ben şimdiye kadar Ali Babacan'a da Ahmet Davutoğlu'nu da hayırlı olsun demedim. Bunu ahlaksızlık olarak değerlendiririm.Benim yerim burasıdır AK Parti'den başka bir yere gitmem"

Etiketler
Bülent Arınç Alaattin Çakıcı