Bomba iddia: Ümit Özdağ'ın ardından 60 bin kişi İYİ Parti'den istifa etti!

İstanbul Milletvekili Prof. Dr. Ümit Özdağ'ın İYİ Parti'den ihraç edilmesinin ardından 60 bin kişinin İYİ Parti'den istifa ettiği öne sürüldü.

Bomba iddia: Ümit Özdağ'ın ardından 60 bin kişi İYİ Parti'den istifa etti!

İYİ Parti'den ihraç edilen İstanbul Milletvekili Prof. Dr. Ümit Özdağ'ın ardından partide sular durulmuyor.

Polemikhaber'de yer alan habere göre; Ümit Özdağ'ın ihraç edilmesinin ardından yaklaşık 60 bin kişinin İYİ Parti'den istifa ettiği öne sürüldü.

İYİ Parti Disiplin Kurulu, "Ümit Özdağ'ın eylemlerinin İYİ Parti aleyhinde asılsız iddialarda bulunmak ve tekrarlamak olduğu tespit edilmiştir" açıklaması ile Özdağ'ı partiden ihraç etmişti.

NE OLMUŞTU?

Özdağ'ın, katıldığı bir televizyon programında İstanbul İl Başkanı Buğra Kavuncu'nun "FETÖ'cü" olduğu yönündeki iddialarının ardından Kavuncu, Özdağ hakkında suç duyurusunda bulunmuştu. Daha sonra parti teşkilatı, Özdağ'ın beyanlarının gerçek dışı ve iftira olduğunu belirttikleri dilekçeleri Genel Merkez'e ileterek partiden ihracını istedi.

Genel Başkan Meral Akşener ise teşkilattan gelen başvuru ve talepleri değerlendirerek Özdağ'ın Disiplin Kurulu'na sevkine karar verdi.

Bu gelişmenin ardından Özdağ'a ilişkin dosyayı görüşen Kurul, Özdağ'dan iddiaları ve açıklamalarıyla ilgili savunma talep etti.

Özdağ'ın savunmasını vermesinin ardından bugün toplanan Kurul, oy birliğiyle ihracına karar verdi.

Etiketler
İYİ Parti Milletvekili Ümit Özdağ