Bülent Arınç'tan istifa sinyali! Arınç'tan Süleyman Soylu ve Berat Albayrak göndermeli yeni açıklama

AKP'den ve YİK üyeliğinden istifa edeceği iddia edilen Bülent Arınç, Berat Albayrak ve Soylu'nun Instagram'dan istifa ettiğini hatırlatarak "Ben başkaları gibi Twitter’dan, Instagram’dan istifa etmem." dedi.

Bülent Arınç'tan istifa sinyali! Arınç'tan Süleyman Soylu ve Berat Albayrak göndermeli yeni açıklama

GERÇEK GÜNDEM- Cumhurbaşkanlığı Yüksek İstişare Kurulu (YİK) Üyesi ve TBMM eski Başkanı AKP'li Bülent Arınç açıklamalarıyla Saray İttifakı'nın hedef tahtasına oturtulurken istfa edeceği iddia edildi.

Erdoğan'ın açıklamaları ile Arınç'ı hedef göstermesi ise YİK üyeliğinden alınabileği yorumuna neden oldu. AKP'nin kuruluşundan bu yana partide önemli görevlerde bulunan Arınç'ın son çıkışları ise Erdoğan'ı yönlendirdiği yönünde iddiaları beraberinde getirmişti.

Bülent Arınç, 4 yıldır Edirne Cezaevi'nde tutuklu bulunan eski HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş'ın ve 3 yıldır tutuklu bulunan iş insanı Osman Kavala'nın tutukluluğu hakkında Habertürk'te açıklamalarda bulunmuş ve AKP'de tepkilerin hedefi olmuştu.

Kavala ve Demirtaş'ın tutukluluğunu eleştiren Bülent Arınç, "Zanla şüpheyle kıyas yoluyla delil uyduramazsınız. Bu iddianameleri okuduğum zaman bir ara isyan etmiştim. Çocuk bile yazmaz bu iddianameleri diye. Hatta cübbemi giyesim geliyor dediğimde bizim camiadan bir troll beni Cübbeli Bilo diye teşhir etmişti." ifadelerini kullanmıştı.

Arınç, Berat Albayrak'ın istifası hakkında ise Bülent Arınç, "Yani ismi geçen kişinin sayın cumhurbaşkanımızla aile içi yakınlığını bilen birisi olarak ismen zikrederek böyle bir şeyden bahsedemem. Olsa olsa belki genelde bir makro ekonomik değerlendirme yapmış olabilirim." demiş ve kendisi hakkındaki iddiaları doğrulamıştı.

Bülent Arınç son olarak Erdoğan'ın kendisi hakkında "Son günlerde bizimle asla ilgisi olmayan kimi bireysel açıklamalar ile yeni bir fitne ateşi yakılmaya çalışıldığını görüyoruz. Geçmişte birlikte çalışmış olsak bile hiç kimsenin şahsi açıklamaları hükümetimizle, partimizle ilişkili hale getirilemez. Bizim nerede durduğumuz bellidir, istikametinde değişiklik yoktur." sözlerine Posta Gazetesi Murat Çelik'e yaptığı açıklama ile yanıt verdi.

Arınç'ın açıklamasında Berat Albayrak ve Süleyman Soylu'nun istifasını hatırlatarak, "Ben başkaları gibi Twitter’dan, Instagram’dan istifa etmem. Oluşan durumla ilgili, Sn. Cumhurbaşkanı ile bizzat görüşmeyi bekliyorum." demesi dikkat çekti.

Arınç, "Ben duygusal bir insanım. Dünkü konuşma beni çok rencide etti. Sayın Cumhurbaşkanı çok ağır bir konuşma yaptı. İstifa ettiğim yönünde bazı söylentiler çıkmış ama şu an için bu doğru değil. cSn. Cumhurbaşkanı bugün İstanbul’daymış. Programı yoğun. Dolayısıyla bugün görüşemedim. Sanırım yarın Ankara’da olacak ve görüşebiliriz diye düşünüyorum. Kendisiyle görüştükten sonra gereken neyse onu yapacağım. Gelişen şartlar altında o konuşmayı yapmaya neden ihtiyaç duyduğunu kendisinden dinlemek isterim. Kendisinden dinledikten sonra, "O konuşmanın muhatabı bendim. Bu durumda buyurun istifa mektubumu” diyebilirim. Benim üzerimden hem Sayın Cumhurbaşkanımız’ın hem de Yüksek İstişare Kurulu’nun (YİK) yıpratılmasına izin vermem. Bana yakışmaz." ifadelerini kullandı.

Etiketler
Bülent Arınç Instagram Berat Albayrak Süleyman Soylu