CHP'den Türk gemisinin aranmasına tepki: Türkiye'den derhal özür dilenmelidir

CHP Sözcüsü Faik Öztrak, MYK gündemi ile ilgili basın toplantısı düzenledi. Öztrak, Alman fırkateyninin Türkiye'den Libya'ya gıda ve boya gibi muhtelif maddeler taşıyan bir gemiyi Doğu Akdeniz'de durdurarak aramasına tepki gösterdi.

CHP'den Türk gemisinin aranmasına tepki: Türkiye'den derhal özür dilenmelidir

CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Sözcüsü Faik Öztrak, Doğu Akdeniz'de Türk bayraklı gemide arama yapılmasına ilişkin, "Bu son derece vahim bir gelişmedir. Almanya ve Avrupa Birliği'nin (AB) yaptığı uluslararası hukuka aykırıdır. Türkiye'den derhal özür dilemelidir" dedi.

CHP'li Öztrak, Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu başkanlığında gerçekleştirilen Merkez Yönetim Kurulu (MYK) toplantısı sonrası basın toplantısı düzenledi.

'TÜRKİYE'DEN ÖZÜR DİLEMELİDİR'

Öztrak, Türk bayraklı geminin durdurularak hukuksuz şekilde aranmasına ilişkin şu açıklamaları yaptı:

"Bu son derece vahim bir gelişmedir. Uluslararası sularda bayrak devletinin izni olmadan gemiye çıkılmaz. Ticari bir gemi; ne oldu ticaret serbestisi? Almanya ve AB'nin yaptığı uluslararası hukuka aykırıdır.

Türkiye'den derhal özür dilemelidir. Burnumuzun da dibi bu gemiye neden devletimiz bir koruma vermemiştir. Benim gemimi benim iznim olmadan arayacaklar. Böyle bir şey olamaz.

Bu konu ile ilgili olarak hükümet derhal kamuoyunu aydınlatmalıdır. Ayrıca dışarıda da gereğini yaptığına dair açıklamayı da bir an önce duymak istiyoruz. Burası öyle herhangi bir devlet değil, Türkiye Cumhuriyeti devletidir"

Etiketler
Akdeniz Doğu Akdeniz Faik Öztrak Libya