'Erdoğan’ın çıkışı ne anlama geliyor?' diyen Selvi: Bülent Arınç’a yanıt verirken, bir yandan da...

Hürriyet yazarı Abdulkadir Selvi, bugünkü köşe yazısında, Bülent Arınç'ın açıklamalarına yanıt niteliğinde konuşan AKP Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan'ın açıklamalarını değerlendirdi.

'Erdoğan’ın çıkışı ne anlama geliyor?' diyen Selvi: Bülent Arınç’a yanıt verirken, bir yandan da...

Hürriyet yazar Abdulkadir Selvi, Cumhurbaşkanlığı Yüksek İstişare Kurulu Üyesi AKP'li Bülent Arınç'ın, eski HDP Eş Başkanı Selahattin Demirtaş ve Osman Kavala'nın tahliyesine ilişkin yaptığı açıklamalarına isim vermeden yanıt veren Erdoğan'ın açıklamalarını bugünkü köşesine taşıdı.

Selvi, "Erdoğan siyasi feraseti yüksek bir lider. Bülent Arınç’a yanıt verirken, bir yandan fitne uyarısında bulundu" dedi.

Selvi, "Erdoğan’ın çıkışı ne anlama geliyor?" başlıklı yazısında şunları kaydetti:

Eski Meclis Başkanı Bülent Arınç, yeni sürece ilişkin önemli bir çıkış yaptı. Ama bence yanlış zamanda, yanlış mesajlar verdi. Arınç’ın AK Parti’yi kuran üç önemli isimden biri olması, Cumhurbaşkanlığı Yüksek İstişare Kurulu üyeliği yapması ve açıklamaları sırasında Cumhurbaşkanı Erdoğan’a referans vermesi, “Arınç, Erdoğan’ın bilgisi dahilinde mi konuşuyor?” sorusuna yol açtı. Hatta Arınç üzerinden yeni dönemi okumaya çalışanlar çıktı. Bülent Arınç’ın, Erdoğan’ın bilgisi dahilinde konuşmadığı ve yeni süreci Arınç üzerinden okumanın doğru olmadığı ortaya çıktı. Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın dünkü konuşması adeta Arınç’a bir yanıt gibiydi.

FİTNE UYARISI

Erdoğan siyasi feraseti yüksek bir lider. Bülent Arınç’a yanıt verirken, bir yandan fitne uyarısında bulundu. “Son günlerde bizimle asla ilgisi olmayan kimi bireysel açıklamalar ile yeni bir fitne ateşi yakılmaya çalışıldığını görüyoruz. Geçmişte birlikte çalışmış olsak bile hiç kimsenin şahsi açıklamaları hükümetimizle, partimizle ilişkili hale getirilemez” dedi.

ERDOĞAN NEDEN YANIT VERDİ?

Henüz reform süreci başlamadan Arınç’ın yaptığı açıklamalar üzerine Erdoğan hızlı bir şekilde yanıt verme gereği duydu. Çünkü;

1- Selahattin Demirtaş ve Osman Kavala konusunda Arınç gibi düşünmüyor.

2- Hukuk ve ekonomi alanını kapsayacak olan yeni reform sürecinin amacından saptırılmasına izin vermedi.

3- Reform sürecinde yapılan açıklamaların MHP’yi rahatsız etmesine ve cumhur ittifakının zarar görmesine izin vermedi.

Etiketler
Abdulkadir Selvi Bülent Arınç Hürriyet