Erdoğan 'geleceğimiz Avrupa'da' dedi, 4 yıl önceki sözleri gündeme geldi

Cumhurbaşkanı Erdoğan 4 yıl önce Avrupa Birliği'ne seslenerek "Sen yoluna biz yolumuza" demişti. Erdoğan bugün yaptığı açıklamada ise "Kendimizi başka yerlerde değil Avrupa'da görüyor, geleceğimizi Avrupa ile kurmayı tasavvur ediyoruz" dedi.

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, AKP'nin Kütahya, Afyon, Batman ve Siirt 7. Olağan kongrelerine katılan partililerine videokonferansla seslendi.

Avrupa Birliği’nden verdiği sözleri tutmasını istediklerini belirten Erdoğan, "AB'den ayrımcılık yapmamasını, verdiği sözleri tutmasını, en azından ülkemize yönelik aleni düşmanlıklara alet olmamasını istiyoruz. Kendimizi başka yerlerde değil Avrupa'da görüyor, geleceğimizi Avrupa ile kurmayı tasavvur ediyoruz" dedi.

4 YIL ÖNCE TAM TERSİNİ SÖYLEMİŞTİ

Cumhurbaşkanı Erdoğan, 6 Mayıs 2016'da yaptığı açıklamada Avrupa Komisyonu'nun 'Vize serbestisi için Türkiye'nin terörle mücadele yasasını AB'ye uyumlu hale getirmesi gerek' açıklamasına tepki göstermişti.

Erdoğan AB'ye "Sen yoluna biz yolumuza" diyerek şöyle seslenmişti:

Şu anda Avrupa Birliği vize için terörle mücadele yasasını değiştireceksiniz diyor. Siz Avrupa Parlamentosu yanında çadır kuran teröristlere müsaade ediyorsunuz. Bu zihniyetini neden değiştirmiyorsunuz?. Teröristlere çadır kurduracaksın, bunu demokrasi adına yaptığını söyleyeceksin, bize de vize için terör yasasını değiştirin diyeceksin. Biz yolumuza gidiyoruz sen yoluna git kiminle anlaşabiliyorsan anlaş."

3 SENE ÖNCE DE AB'YE MUHTAÇ DEĞİLİZ DEMİŞTİ

Erdoğan 3 yıl önce yaptığı açıklamada da Türkiye'nin Avrupa Birliği'ne muhtaç olmadığını ifade etmişti.

(Günboyu)

Etiketler
Avrupa Birliği