Kanal İstanbul'da çifte standart: İmamoğlu'na soruşturma, muhafazakar isme ödül

İBB Başkanı İmamoğlu hakkında, Kanal İstanbul’u afişle eleştirdiği için inceleme başlattılar, daha ağır eleştiriler yapan muhafazakar profesöre ise ödül verdiler.

Kanal İstanbul'da çifte standart: İmamoğlu'na soruşturma, muhafazakar isme ödül

İslami kesimin medeniyet önderi gösterilen 78 yaşındaki Prof. Sadettin Ökten'e Cumhurbaşkanlığı tarafından, “Kültür ve Sanat Büyük Ödülü” verildiği ortaya çıktı. Ancak Prof. Sadettin Ökten de kanalı eleştirenler arasında.

Sözcü'den Veli Toprak'ın haberine göre; İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu hakkında önceki gün Kanal İstanbul'a karşı çıktığı için inceleme başlatılırken, daha ağır eleştirilerde bulunan Prof. Sadettin Ökten'e Cumhurbaşkanlığı tarafından, 2020 yılı ‘Kültür ve Sanat Büyük Ödülü'' verildi.

“İslami kesimin medeniyet önderi' olarak gösterilen Prof. Ökten, “Kanal İstanbul'un taraftarları, bundan iyi para kazanacaklarını biliyor ve bu yüzden de projenin hayata geçmesini istiyor. Mühendislikte kazı işi çok iyi para kazandırır ve suistimale de çok açıktır. Bunun yapacağı değişimin büyük olacağı ortada. Bunu düşünmek beni korkutuyor. Şu anda AKP'nin ileri gelenleri 50-60 yaşında insanlar. Tekke terbiyesinden geçmiş olsalardı, bu gökdelenler dikilmez, Tayyip Bey de Kanal İstanbul'u aklına bile getirmezdi'' açıklaması yapmıştı.

78 yaşındaki Sadettin Öktem, İTÜ İnşaat Mühendisliğini bitirdi, İslam medeniyeti konularındaki araştırmaları ile dikkat çekti.

ÖKTEN KİTABINDA KANALI BÖYLE ELEŞTİRDİ:

Etiketler
Kanal İstanbul Muhafazakar Soruşturma