Berat Albayrak'ın istifasından saatler önce Erdoğan bu sözlerle sinyal mi verdi?

Türkiye, Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak’ın Instagram hesabından paylaştığı istifa mesajının ardından gözlerini Ankara’ya çevirdi.

Berat Albayrak'ın istifasından saatler önce Erdoğan bu sözlerle sinyal mi verdi?

Türkiye, Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak’ın Instagram hesabından paylaştığı istifa mesajının ardından gözlerini Ankara’ya çevirdi.

Bakan Albayrak mesajında, “Yaklaşık beş yıldır sürdürdüğüm bakanlık görevime sağlık sorunları nedeniyle artık devam edememe kararı aldım.

Bundan sonraki süreçte artık zamanımı uzun yıllardır zorunluluktan ötürü ihmal ettiğim ve bana desteğini hiçbir zaman esirgemeyen annem, babam, eşim ve çocuklarıma ayıracağım” ifadelerini kullanmıştı.

Bu istifadan saatler önce Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın, Kocaeli Kongre Merkezi'nde düzenlenen toplu açılış töreninde yaptığı konuşma ise dikkat çekti.

Cumhurbaşkanı o konuşmasında söylediği sözlerde “Her kim ki milletten koparsa halkla arasına duvarlar örerse kendini ulaşılmaz erişilmez bir yere koyarsa hele hele kibir ve fitne belasına bulaşırsa artık bu partide yeri kalmamış demektir” demişti.

Cumhurbaşkanı Erdoğan konuşmasında “kuruyan dal” vurgusu yaparak;

Hiçbir sıfat, hiçbir yoğunluk, hiçbir meşgale milletin gönlünü kırmanın, milleti hor görmenin, millete uzak durmanın bahanesi olamaz. Bunun için kurulduğumuz günden bugüne kadar partimize hizmet vermiş, teşkilatlarımızda görev almış arkadaşlarımızdan başlayarak şehirlerimizin ve ülkemizin tamamında tüm vatandaşlarımıza ulaşacağız” ifadelerini kullanmıştı.

Teşkilatlardaki değişimi dışlamanın değil daha çok insanı kucaklamanın vasıtası olarak gördüklerini dile getiren Erdoğan, "Kuruyan dalları budandıkça güçlenen bir ağaç gibi ülkemizin her köşesine kollarımızı, dallarımızı salacağız.

Ana kademeyle kadın kollarıyla gençlik kollarıyla milletvekilleriyle belediye başkanlarımızla partimize gönül vermiş her bir kardeşimizle milletimizin emrinde olacağız. Bu millete efendi değil, hizmetkar olmanın gayreti içinde olacağız" diye konuşmuştu.

Cumhurbaşkanının bu sözleri, Berat Albayrak’ın istifa paylaşımından saatler önce söylemesi “sinyal mi verdi” yorumlarının yapılmasına neden oldu.

Etiketler
Berat Albayrak istifa Instagram Ankara Berat Albayrak Hazine ve Maliye Bakanı