Ahmet Hakan yanıtladı: 'Erdoğan'ın çağrısından sonra hala aynı kanaatte misin?

Hürriyet Genel Yayın Yönetmeni Ahmet Hakan, Fransa'ya başlatılan boykot eylemlerini eleştirmesinin üzerine boykot çağrısı yapan Erdoğan'ın açıklamalarının ardından gelen "Hâlâ aynı kanaatte misin?" sorularına "Evet" yanıtını verdi.

Ahmet Hakan yanıtladı: 'Erdoğan'ın çağrısından sonra hala aynı kanaatte misin?

Hürriyet Genel Yayın Yönetmeni Ahmet Hakan, Fransa ile Türkiye arasındaki gerginliğin ardından başlatılan boykot eylemleri için, ilk akla gelenin boykot olmasına karşı olduğunu dile getirmiş daha zekice yöntemlerin bulunması gerektiği yorumunu yapmıştı. Ahmet Hakan'ın bu yorumunun ardından AKP Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan'dan, Fransa'ya boykot çağrısı geldi.

Ahmet Hakan, kendisine gelen Erdoğan'ın çağrısının ardından hala aynı kanaatte olup olmadığı sorularını bugünkü köşe yazısında yanıtladı. Ahmet Hakan, "Cevap veriyorum: Evet, aynı kanaatteyim" dedi.

"Ama şunu söylemeden de geçemeyeceğim: Ben boykotun Macron’u hiç etkilemeyeceğini düşünüyordum. Zerre ırgalanmayacağını sanıyordum boykot çağrılarından. Fakat heyhat! Yanılmışım!" diyen Ahmet Hakan şöyle devam etti:

"İslam dünyasında beliren boykot, Macron’u öyle telaşlandırdı ki... Arapça tweet’ler falan atmaya başladı. Nasıldı o tabir? 'Dini imanı para' mı deniyordu bu tür durumlarda?"

Etiketler
Fransa Ağrı Ahmet Hakan Hürriyet