İYİ Parti'de kritik gün: Bugün Akşener'e sunulacak

İl başkanlarının, İstanbul Milletvekili Özdağ'ın İstanbul İl Başkanı Kavuncu hakkındaki iddiaları dolayısıyla ihracına yönelik dilekçeleri, bugün Genel Başkan Akşener'e sunulacak.

İYİ Parti'de kritik gün: Bugün Akşener'e sunulacak

İYİ Parti il başkanlarının, İstanbul Milletvekili Ümit Özdağ'ın İstanbul İl Başkanı Buğra Kavuncu hakkındaki iddiaları dolayısıyla ihracına yönelik dilekçeleri, bugün Genel Başkan Meral Akşener'e sunulacak.

Özdağ'ın, katıldığı bir televizyon programında dile getirdiği Kavuncu'nun "FETÖ'cü" olduğu iddiasına ilişkin parti teşkilatların tepkisi devam ediyor.

Bu kapsamda birçok il ve ilçe başkanı tarafından, Özdağ ile ilgili Merkez Disiplin Kurulu (MDK) göreve davet edilirken, parti tüzüğünün "Disiplin cezaları ve cezaları gerekli kılan haller" başlıklı maddesinin hükümlerinin uygulanarak ihraç edilmesini içeren dilekçeleri genel merkeze ulaştı.

Partide mükerrer olmaması için tasnif işlemi yapılan dilekçeler, bugün Akşener'e sunulacak.

İYİ Parti Genel Sekreteri Uğur Poyraz, AA muhabirine yaptığı açıklamada, “Ondan sonra Genel Başkan'ın takdiridir. Genel Başkan MDK'ye sevk edebilir, sevk etmeyebilir. Genel İdare Kurulu'dan görüş isteyebilir. Bu takdir Genel Başkanındır” dedi.

Etiketler
İYİ Parti Milletvekili