İktidar, CHP'nin 65 yaş üstüne yardım teklifini reddetti

CHP tarafından sunulan 65 yaş üzerindeki vatandaşlara aylık 155 lira yakacak yardımı yapılmasını öngören kanun teklifi, AKP'li vekiller tarafından reddedildi.

İktidar, CHP'nin 65 yaş üstüne yardım teklifini reddetti

CHP tarafından Meclis'e sunulan, 65 yaş üstü vatandaşlara aylık 155 lira yakacak yardımı yapılmasını öngören kanun teklifi reddedildi.

AKP, teklifin Meclis gündemine alınmasına bile müsade etmedi. Teklifi sunan CHP Genel Başkan Yardımcısı Ahmet Akın ise, “Askıda ekmeğe muhtaç ettiğiniz vatandaş, size dersini sandıkta verecek” diye konuştu.

Sözcü'den Başak Kaya'nın haberine göre CHP'li Akın şöyle devam etti:

“4 kişilik bir aile 2017'de doğalgaza 140 lira öderken şimdi 250 liraya çıkmış, artış yüzde 80. Elektrik 101 liradan 172 liraya çıkmış, artış yüzde 70. Hangi memurun, hangi işçinin, hangi çalışanın maaşı bu kadar arttı?

Askıdaki ekmeğe muhtaç ettiğimiz vatandaşımız ilk seçimde size öyle bir ders verecek ki, bırakın iktidar olmayı, muhalefette durmak için bile mücadele edeceksiniz.

Ekonomik buhranla karşı karşıyayız ama ülkenin Bakanı ‘Ekonomi büyüyor' diyor. KDV'yi elektrik ve doğalgazda yüzde 1'e indirin, ÖTV'yi kaldırın, elektrikteki TRT payını kaldırın. Bütün yükü bu millete yüklüyorsunuz.”