Selvi Kılıçdaroğlu, CHP Kadın Kolları ile birlikte 'Bir Hazin Hürriyet' oyununu izledi

Ankara Simurg Oyuncuları Tiyatrosu, Kurtuluş Savaşı'nda kadınların rolünü anlatan "Bir Hazin Hürriyet" oyununu Hacı Bektaş Vakfı'nda sergiledi.

Selvi Kılıçdaroğlu, CHP Kadın Kolları ile birlikte 'Bir Hazin Hürriyet' oyununu izledi

Ankara Simurg Oyuncuları Tiyatrosu, Kurtuluş Savaşı'nda kadınların rolünü anlatan "Bir Hazin Hürriyet" oyununu Hacı Bektaş Vakfı'nda sergiledi. Oyuna, Selvi Kılıçdaroğlu, CHP Kadın Kolları Genel Başkanı Aylin Nazlıaka, CHP Kadın Kolları MYK Üyeleri ve CHP Ankara Kadın Kolları İl Yönetimi de katıldı.

Kurtuluş Savaşı sırasında Çanakkale cephesinde mücadele eden kadınları anlatan "Bir Hazin Hürriyet" oyunu, Ankara Simurg Oyuncuları Tiyatrosu tarafından Hacı Bektaş Vakfı'nda sergilendi. Pandemi koşulları dikkate alınan oyuna, Selvi Kılıçdaroğlu, CHP Kadın Kolları Genel Başkanı Aylin Nazlıaka, CHP Kadın Kolları MYK Üyeleri ve CHP Ankara Kadın Kolları İl Yönetimi de katıldı.

"Bir Hazin Hürriyet" oyununun Genel Sanat Yönetmeni Melih Yetkin, tiyatroların içinde bulunduğu zor koşulları anımsatarak pandemi koşulları nedeniyle özel tiyatroların ayakta kalmakta zorlandığına vurgu yaptı. Yetkin, "Biz Türkiye'de yaşanan politik olayları gündeme getiriyoruz ve politik tiyatro yapıyoruz. Bu yüzden de şu anki Türkiye koşullarında oyun çıkarmaya zorlanıyoruz" dedi.

Kadınların verdiği eşitlik ve hak mücadelesinin ülkenin geleceği için de katkı sunacağını ifade eden Yetkin, "Oyunumuzda kadınların savaş koşullarında yaşadıklarını yaşatmaya çalıştık. Savaş ve yoksulluk kadınların mağduriyetini arttırırken, kurtuluş mücadelesindeki dayanışmaya dikkat çektik" dedi. Yetkin, kadınların savaşta Türk, Kürt, Laz, Çerkes demeden yan yana, omuz omuza hareket ettiklerini belirtti.

Aylin Nazlıaka da her zaman sanatın ve sanatçının yanında olacaklarını söyledi. (ANKA)

Etiketler
Ankara Hürriyet Selvi Kılıçdaroğlu sergi