Tevfik Göksu'nun 'internetçi arkadaş' diye hitap ettiği isim AKP'nin yapamadığını yaptı

Taylan Yıldız, Camiye İBB wi-fi hattının bağlanmasını sağladı. Cuma namazında cemaatle bir araya gelen Yıldız, internetin temel bir vatandaşlık hakkı olduğunu söyledi...

Tevfik Göksu'nun 'internetçi arkadaş' diye hitap ettiği isim AKP'nin yapamadığını yaptı

Çekmeköy Yusuf Cebir Merkez Camii cemaatinin talebi üzerine harekete geçen İYİ Parti İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) Meclis Üyesi Taylan Yıldız, Camiye İBB wi-fi hattının bağlanmasını sağladı. Cuma namazında cemaatle bir araya gelen Yıldız, internetin temel bir vatandaşlık hakkı olduğunu söyledi.

Yıldız, “Biliyorsunuz 21. Yüzyıl Türkiye’sinde internetin temel bir vatandaşlık hakkı olduğunu, özgür ucuz ve hızlı olması gerektiğini savunuyoruz. Bu bilinçle metrolarımızda ınternet olmamasını dile getirmiştim ve kamuoyunda inanılmaz bir destek görmüştü.

Sağ olsunlar Çekmeköy Yusuf Cebir Merkez Camii cemaatinin de bu konuda bir talebi olmuş CHP, İBB meclis üyemiz sayın Murat Çıral beyefendiye. Kendisi konuyu bana iletince ben de İSTTELEKOM Genel Müdürümüz Sayın Nihat Narin ve İBB Bilgi İşlem Daire Başkanımız Sayın Erol Özgüner’e bu konuyu ilettim.

Kendilerine burada çok hassasiyet gösterdi ve ivedilikle ücretsiz ve hızlı İBB wifi hizmetimizi cemaatimizle buluşturduk internet’e erişim toplumun her kesiminin ortak talebi ve hakkıdır. Ben de bunun savunucusu olmaya devam edeceğim” dedi.

Vatandaşlardan Tuncer Aldağ da “Ben internetten anlamazdım ama bana burada ayetleri açıyorlar ben takip ediyorum. Allah Ekrem başkandan bir de bu internetçi kardeşimizden razı olsun” dedi.

NE OLMUŞTU

İBB Meclisi Eylül ayı toplantısında Metroda internet sorunlarını dile getirdiği sırada, AKP’li Tevfik Göksu’nun “İnternetçi arkadaşımız galiba sanal dünyada çok fazla geziyor” diye hitap ettiği Yıldız'ın "Bu arada ben internetçi arkadaş değil, ismim Taylan Yıldız, Stanford'dan da doktoram var, onun için herkes bir kendine gelsin. 10 ay önce valiliğe ve valilikten dolayı il emniyet müdürlüğüne gönderilmiş bir talep var, onların onayı gerekiyor. Galiba Tevfik Bey konuya hakim değil, kendisine tekrar arz ederim. Kendisi yanlış biliyor" cevabı sosyal medyada gündem olmuştu.

Etiketler
Inter Tevfik Göksu