Ayhan Barut: İthalat sevdalısı AKP, rantiyecilere çalışıyor

CHP Adana Milletvekili Ayhan Barut'tan Meclis'te gümrük vergilerinin sıfırlanmasına tepki.

Ayhan Barut: İthalat sevdalısı AKP, rantiyecilere çalışıyor

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Adana Milletvekili, TBMM Tarım, Orman ve Köyişleri Komisyonu Üyesi Ayhan Barut, yılbaşına dek sıfır gümrük vergili buğday, arpa ve mısır ithalatı kararına Meclis'te çok sert tepki gösterdi.

AKP'nin Türkiye'yi her alanda ithalat cennetine çevirdiğini söyleyen Barut, "Sıfır gümrük vergili ithalat kararı, üretim ve üreticiye darbedir. Rantiyecilere çalışan ithalat sevdalısı AKP, üretim ve üretene destek vermelidir" dedi.

"GÖZLERİNİ RANT HIRSI BÜRÜMÜŞ"

Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) Genel Kurulu'nda söz alan CHP Adana Milletvekili, TBMM Tarım, Orman ve Köyişleri Komisyonu Üyesi Ayhan Barut, "Tarımda ithalata doymayan iktidar, buğday, arpa ve mısır ithalatında uygulanan gümrük vergisini yılbaşına kadar yine sıfırladı. Bunlar ürettirmiyor, bunlar ithalata sevdalı! Bunların gözlerini rant hırsı bürümüş. Üretim ve üreticiye destek vermek yerine bir avuç rantiyeci için çalışanları halkımız affetmeyecek" dedi.

"MALİYET YÜZDE 64 ARTTI AMA SÜT FİYATI DEĞİŞMEDİ"

AKP'nin ithalat sevdası yüzünden yetiştiricilerin de de zor bir dönemden geçtiğini aktaran Ayhan Barut, şunları kaydetti:

"Yem sektöründe, 2019’da 25 milyon tona yakın yem üretebilmek için 13 milyon ton ithalat yapıldı. Son verilere göre, son 11 ayda yem hammaddelerinde fiyat artışı ortalama yüzde 64 oldu. Süt yeminde yüzde 48, besi yeminde yüzde 44, dolarda yüzde 38'in üzerinde artış var ama süt fiyatı yerinde sayıyor.

AKP, süt üreticisine yüzde sıfır zammı layık görüyor. Çaresizliğe itilen yetiştiricilerimiz, ineklerini kesime göndermek zorunda bırakılıyor. İktidar yetiştiricilerimizin sesini duymalı, sorunlarına çözüm bulmalıdır."

Etiketler
Adana Milletvekili Vergi