Muharrem İnce'den CHP Genel Merkezi'ne sert sözler

Memleket Hareketi kapsamında Türkiye'yi dolaşan Muharrem İnce, Kocaeli’nde gazetecilerin sorularını yanıtladı.

Memleket Hareketi kapsamında Türkiye'yi dolaşan Muharrem İnce, Kocaeli’nde gazetecilerin sorularını yanıtladı.

Usta gazeteci Bekir Coşkun’un cenaze töreninde Genel Başkan Kılıçdaroğlu ile yan yana saf tutan İnce, CHP Genel Merkezi tarafından fotoğrafının sansürlendiğini söyledi ve Genel Merkez'e teşekkür etti. İnce, “Asıl bölücünün kim olduğunu gösterdiler” dedi.

İnce, şöyle devam etti:

“Bir gazeteci arkadaşımız ‘CHP ve İYİ Parti’yi birileri karıştırmak mı istiyor’ diye sordu. ‘İYİ Parti için konuşmam şık olmaz dedim. CHP ile ilgi de, bir yetkili çıktı ben Atatürk demem, Gazi Mustafa Kemal derim dedi. Bunu kim söyletti. Kendisi söyledi. Azerbaycan konusunda çok çelişkili açıklamalar yapıldı. Kim söyledi bunu? Partinin yetkililer söyledi. İskambil kağıdıyla Tabipler Birliği’nde ekonomi düzeltildi. Bunları size birileri yaptırmadı ki... Siz kendi kendinize yaptınız. Bekir Coşkun ağabeyimizin cenazesine gittik. Sayın genel başkan ile yan yanayız. CHP’nin internet sitesinden fotoğraf yayımlıyorsun. Cumhurbaşkanı adayı olmuş, beş dönem milletvekilliği yapmış, gençlik kollarından beri hizmet etmiş adamın fotoğrafını kesiyorsun. Bunu sen yapıyorsun kendini sen tartıştırıyorsun. Fotoğrafta bile beni kesen acaba Cumhurbaşkanlığı seçiminde bana oy vermiş mi? Kazanmamı istemiş mi? O fotoğrafı kesenlere teşekkür ediyorum. Partide bölücünün kim olduklarını gösterdiler.”

Muharrem İnce'den CHP Genel Merkezi'ne sert sözler - Resim : 1Bekir Coşkun'un cenaze töreninden...

Muharrem İnce'den CHP Genel Merkezi'ne sert sözler - Resim : 2Bekir Coşkun'un cenaze töreninden...


'KENDİ KENDİNİZİ SİZ KARIŞTIRIYORSUNUZ ZATEN'

DHA'da yer alan habere göre; Memleket Hareketi olarak karış karış Türkiye'yi gezdiklerini ifade eden İnce, "Bizim bir şey yaptığımız yok. Biz Memleket Hareketi'nin evlatları olarak, bu toprağın insanları olarak karış karış Türkiye'yi dolaşıyoruz. 44 vilayet gezdik. Bugün Kocaeli'deyiz. Kocaeli ve Sakarya'yı gezeceğiz. İnsanların derdini dinleyeceğiz. Sorunları yerinde göreceğiz. Biz çalışıyoruz. Hiç kimseyi karıştırmak gibi bir derdimiz yok. Kendi kendinizi siz karıştırıyorsunuz zaten. Topluma 10 günde bir haber oluyorsunuz. Bu yönetim anlayışı 10 günde bir kendi kendisini tartıştırıyor. Zaten dokunsan yıkılacak bir iktidar var. Muhalefetin oyu düşüyor. Böyle bir şey olabilir mi? Demek ki hata yapıyorsunuz" diye konuştu.

'ANKETİ BEN YAPTIRMADIM'

Anket sonucuyla ilgili muhalefetin oy oranının düştüğü yönündeki yorumunun eleştirildiğini söyleyen İnce, "Anketleri ben açıklamadım. 2014'ten bu yana CHP bu anket firmasına 8 milyon TL'nin üzerinde para ödedi. Kendi çalıştıkları şirket yüzde 17 diye açıklayınca ben, 'Yahu iktidarın oyunun düşmesi normal de, muhalefetin oyu nasıl düşüyor?' dedim. Anketi ben yaptırmadım. Anketi yaptıran, para ödedikleri firma. Peki, meydan okuyorsun, sonra 'Anket yaptırmadık' diyorsun. Elinde anket yoksa nasıl meydan okuyorsun? Yani neresinden bakarsanız bakın, tutarsız bir durum var. Bu millette şunu gördük ki, iktidardan da memnun değil, muhalefetten de memnun değil. Onun için biz yollardayız. Bir üçüncü seçenek olarak yollara düştük. Milletin derdini dinliyoruz. Bunları yakında bir rapor halinde sunacağız. Halkımıza açıklayacağız. Esnafın, emeklinin, işsizin, çiftçinin sesi olmaya çalışıyoruz" dedi.

'MİLLET BİZE NE DERSE, BİZ DE ONA GÖRE DAVRANACAĞIZ'

Mustafa Sarıgül'ün parti kuracağıyla ilgili söylentilerin sorulması üzerine İnce, "Bilmiyorum. Bizim kendisiyle bir bağlantımız yok. Memleket Hareketi olarak bizim kurucular kurulundaki arkadaşlarımızın hepsi bellidir. Yakın zamanda, 29 Ekim'de manifestomuzu yazmaya başlayacağız. Nerede olacağımızı basın ile paylaşacağız. Kurucular kurulundaki bütün arkadaşlarımız da orada olacaklar. Manifestomuz bitince anlatacağız. Milletin karşısına çıkacağız ve bizim ne olacağımıza millet karar verecek. Sonunda bakalım millet bize ne diyecek. 81 vilayeti bir gezelim. Büyük ilçeleri bir gezelim. Sokaklarında dolaşalım, tarlalarında gezelim, fabrikalarına gidelim. Millet bize ne derse, biz de ona göre davranacağız" diye konuştu.

Muharrem İnce: Halk TV, Tele1, KRT beni neden vermiyor?

İnce, Kocaeli’deki yerel basın çalışanları ve patronlarıyla yemek yerken, şu ifadelere yer verdi:

“İşin ilginci ne biliyor musunuz? İktidar yanlısı basın beni gösterdiği zaman ayağa kalkıyorlar. ‘İktidar seni verdi, CHP’yi parçalamak istiyorsun’ diyorlar. Peki bunu söyleyenlere ben de şunu söylüyorum. Halk TV, Tele1, KRT beni neden vermiyor? Ben de bana bölüyorsun diyenlere şunu soruyorum. 44 vilayet gezdik. Karış karış Türkiye’yi dolaşıyoruz. İsim veriyorum; Halk TV, Tele1, KRT beni neden veremiyorlar. CHP Genel Merkezi’nden mi korkuyorlar? Ne farkı var bu iktidarla bu muhalefetin? İktidar medyaya baskı kurmuş, sen de Genel merkez olarak medyaya baskı kurmuşsun. Senden para alamayacakları için korkuyorlar. Yöntem olarak birbirlerinden farkları yok.”

Etiketler
Muharrem İnce - Memleket Hareketi Kocaeli Muharrem İnce Türkiye