İYİ Partili Dervişoğlu'ndan Akşener'in Buğra Kavuncu için görüştüğü devlet görevlileri hakkında açıklama!

Habertürk'te Kübra Par ile Açık ve Net programına konuk olan İYİ Parti TBMM Grup Başkanvekili Müsavat Dervişoğlu, Meral Akşener'in Buğra Kavuncu hakkında görüştüğü devlet görevlilerinin bir bakan ve müsteşar düzeyinde güvenlik görevlisi olduğunu açıkladı.

GERÇEK GÜNDEM - Habertürk'te yayınlanan Kübra Par ile Açık ve Net programında İYİ Parti'de yaşanan krizler, İYİ Parti Milletvekili Ümit Özdağ'ın İstanbul İl Başkanı Buğra Kavuncu hakkında FETÖ'cü suçlaması yapması değerlendirildi.

İYİ Parti TBMM Grup Başkanvekili ve İzmir Milletvekili Müsavat Dervişoğlu, İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener'in Buğra Kavuncu hakkında bilgi aldığını söylediği devlet görevlileri hakkında dikkat çeken açıklamalarda bulundu.

Dervişoğlu, "Ben söyleyeyim o zaman, bir tanesi bu hükümette öneli bir bakan. Diğeri de Türkiye'de müsteşar seviyesinde önemli bir güvenlik görevlisi. Üst düzey bir güvenlik görevlisi. Bugünkü sıfatlarını söyleyerek bunları ifade ediyorum zaten." ifadelerini kullandı.

Dervişoğlu, müsteşar düzeyinde görevlinin Hakan Fidan olup olmadığı sorusunu "Ben hala görevde olan önemli şahsiyetler olduğunu söyledim. Sayın Genel Başkanımız bu şahsiyetlerle görüşürken de ben yanındaydım eğer şahit istiyorsanız." ifadeleleriyle yanıtladı.

Müsavat Dervişoğlu'nun açıklaması şöyle oldu:

Ümit Özdağ'ın kendisiyle iki kez üç kez konuşup bilgilendirdiğini sayın genel başkanımızın da konuyla alakalı olarak devletin üst düzey kişilerini aramak suretiyle bilgi aldığını ve bu kişilerin kimler olduğunu sordu.

Ben söyleyeyim o zaman, bir tanesi bu hükümette öneli bir bakan. Diğeri de Türkiye'de müsteşar seviyesinde önemli bir güvenlik görevlisi. Üst düzey bir güvenlik görevlisi. Bugünkü sıfatlarını söyleyerek bunları ifade ediyorum zaten.

Ben hala görevde olan önemli şahsiyetler olduğunu söyledim. Sayın Genel Başkanımız bu şahsiyetlerle görüşürken de ben yanındaydım eğer şahit istiyorsanız.

Sayın Genel Başkanımız Ümit Bey'in kaygısına istinaden bu yetkilileri aradı. Onlar da sayın Genel Başkanımıza bir-iki günlük aradan sonra döndüler ve böyle bir iltisakın olmadığını ifade ettiler.

Sayın Ümit Özdağ bu olayla alakalı olarak bir şüpheliyle ilgili başka birisine devlet doğru bilgi vermez dedi. Ve bunu hiç kendisine yakışmayan nezaketsiz bir uslüpla dile getirdi. Ben içimizdeki konuşmayı söylüyorum. Onun televizyondaki konuşması değil.

Etiketler
Meral Akşener İYİ Parti Buğra Kavuncu