HDP'li 17 ismin tutukluluklarına yapılan itiraz reddedildi

Kobani soruşturması kapsamında tutuklanan HDP'li 17 siyasetçi için yapılan tutukluluk itirazı "kuvvetli suç şüphesinin bulunması" gerekçesiyle reddedildi.

HDP'li 17 ismin tutukluluklarına yapılan itiraz reddedildi

Kobani soruşturması kapsamında aralarında Ayhan Bilgen, Alp Altınörs ve Beyza Üstün’ün de bulunduğu 17 siyasetçinin tutukluluğuna yapılan itiraz reddedildi.

Hakimlik tutukluluğun ölçülü olduğunu ileri sürdü.

Mezopotamya Ajansı’nda yer alan habere göre, Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından başlatılan “Kobani soruşturması” kapsamında tutuklanan 17 siyasetçinin tutukluluk itirazları reddedildi.

Aralarında yerine kayyum atanan Kars Belediye Eşbaşkanı Ayhan Bilgen, Halkların Demokratik Partisi (HDP) yeni dönem Merkez Yürütme Kurulu (MYK) üyesi Alp Altınörs, ekolojist Beyza Üstün’ün de bulunduğu 17 siyasetçinin tutuklanması nedeniyle Ankara 4. Sulh Ceza Hakimliği’ne yapılan itiraz reddedilerek, Ankara 5. Sulh Ceza Hakimliği’ne gönderildi.

TUTUKLULUĞUN DEVAMINA KARAR

Her tutuklama kararı için yapılan ayrı ayrı itirazlara ise Ankara 5. Sulh Ceza Hakimliği tek gerekçe ile reddederek, tutukluluğun devam etmesi yönünde karar verdi.

Ankara 5. Sulh Ceza Hakimliği tarafından verilen kararın gerekçesinde şu ifadeler yer aldı: “…2014/146757 soruşturma sayılı dosyası hakimliğimize gönderilmiş olmakla evrak incelendi. Dosyada mevcut bilgi, belge ve araştırma tutanakları, taraf beyanları, dijital materyaller, sosyal medya paylaşım tutanakları, e-mail içerikleri ve dosyadaki diğer somut deliller uyarınca, şüpheliler yönünden kuvvetli suç şüphesinin var olduğu, soruşturmanın sürdürüldüğü, örgütsel irtibat olduğu değerlendirilen bir kısım şüphelilerin ifadelerinin henüz tamamlanmadığı ve delillerin henüz tam olarak toplanmadığı, atılı suçlara tutuklama tedbirinin orantılı bir tedbir niteliğini taşıması dikkate alınarak şüphelilerin itirazlarının ayrı ayrı reddine…”

17 SİYASETÇİNİN İSİMLERİ:

Tutuklanmalarına itiraz edilen 17 siyasetçinin isimleri şöyle: “HDP MYK üyesi Alp Altınörs, HDP Dış İlişkiler Komisyonu üyesi Nazmi Gür, eski milletvekili Ayla Akat Aka, HDP eski MYK üyeleri Bircan Yorulmaz, , Berfin Özgü Köse, Dilek Yağlı, Can Memiş, Günay Kubilay, Bülent Parmaksız, Pervin Oduncu, İsmail Şengün ve Cihan Erdal, HDP eski Genel Saymanı Zeki Çelik, HDP RTÜK üyesi Ali Ürküt ve eski milletvekili Prof. Dr. Emine Beyza Üstün.”

Etiketler
Kobane eylemleri gözaltılar HDP Soruşturma