KONDA'dan son açıklama: AKP'nin oyları %25'e düştü

KONDA Araştırma'nın Genel Müdürü Bekir Ağırdır, Karar TV'de yayınlanan Ortak Akıl programına konuk oldu. Ağırdır gündeme dair değerlendirmelerde bulunurken, AKP'nin oy oranını açıkladı.

KONDA'dan son açıklama: AKP'nin oyları %25'e düştü

GERÇEK GÜNDEM - Bekir Ağırdır, katıldığı yayında seçmenin kırgın olduğunu ve bu kırgınlığın hem iktidar hem de muhalefet kanadında görüldüğünü ifade etti.

Pandemi sürecinin insanları gelecek açısından kaygılandırdığını belirten Ağırdır, kaygının çok derinleştiğini belirtti. 3 ay sonra koşulun daha da ağırlaşacağını söyleyen Ağırdır, aynı zamanda dış politikanın da gerilimi artırdığını söyledi.

Dış politikadaki gerilimi iktidar kanadının kendi lehine kullanmaya çalıştığını söyleyen Ağırdır, bu durumun insanların kaygılarını artırdığını da ekledi.

AKP'NİN OYLARI ERİYOR

Pandemi süresince 15 günde 1 araştırma yapmaya devam ettiklerini belirten Ağırdır, "1 kasım 2015'i baz alırsak AKP tek başına %50 aldı ve ziveyi gördü. Seçimde 100 kişiden 10'u sandığa gitmedi, 90'ı sandığa gitti ve sandığa gidenlerden 45'i AKP'ye oy verdi. Bizim gördüğümüz şu an bu 45'in yarısının kaybedildiğidir." açıklamasını yaptı.

AKP'den kopuşlar olduğunu söyleyen Ağırdır, hiçbir hamlenin AKP'ye karşı bir hareket üretmediğini ifade etti ve Başkanlık sisteminin bir hayal kırıklığı yarattığını söyledi.

Başkanlık sisteminin hiçbir sorunu çözmediğini gören seçmenin parlamenter sisteme dönmek istediğini açıklayan Ağırdır "Referandumda %52 oy alınmıştı ancak şu an parlamenter sisteme dönmek isteyenlerin oranı %60'ı buluyor." dedi.

Etiketler
Bekir Ağırdır KONDA