Akşener'den Bahçeli'nin AYM çıkışına tepki: Türk milleti sizin oyuncağınız değildir

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener yeni yasama yılının ilk grup toplantısında açıklamalarda bulundu.

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener yeni yasama yılının ilk grup toplantısında açıklamalarda bulunuyor.

Akşener'in konuşmasından satır başları şöyle:

Milletvekillerimizin Azerbaycan'a gitmesi için girişimde bulunduk.

Ermenistan'ın işgalci olduğu gerçeği elimizdeki en büyük kozdur. Ortadoğu'daki beceriksizliğimizi tekrar etmememeliyiz. Bir kere yükselen bayrak bir daha inmez.

ANAYASA MAHKEMESİ TARTIŞMASI

Yeni bir suni tartışma alevlendi. Bahçeli AYM yapısı değişmeli dedi. Erdoğan da AYM ile değişliklik gelirse kabul edeceğini ima etti. Hukuk sisteminde kuvvetler ayrılığında olmazsa olmaz güçtür.

Güçlü bir AYM ülkenin teminatıdır. Millet teminatıdır. AYM'den bizim de onaylamadığımız bir çok karar çıktı. Her kararını beğenmek zorunda değilsiniz. Her kararına uymak zorundasınız. Dolayısıyla mevcut anayasa kapsamında böyle bir kurumun iktidar tarafından tartışmaya açılması hukuk sistemimize vurulacak bir darbedir.

EKONOMİ UÇUŞA GEÇTİ AYM'Mİ ENGELLEDİ?

Türkiyede bir sistem sorunu var. Adalete güven kalmadı. Ekonomiye güven kalmadı. Yoksulluk milli kaynaklarımızı yok etmeye devam ediyor. Ekonomi uçuşa geçti de AYM mi engelledi? İşsizliği bitirdiniz de AYM mi engelledi? Türkiye'nin sorunlarını çözemiyorsanız problemi başka yerlerde aramayın. AYM sizin referanduma götürdüğünüz anayasayı uygulamakla görevli. Türk milleti sizin oyuncağınız değildir.

DAMAT BAKAN NE DİYOR?

İktidar ve küçük ortakları memleketi bu yapay olaylarla oyalamaya çalışırken Damat da YEP açıkladı. Bunun teması da damat nereye bakıyor olarak belirlemişler. Damat bakan kayınpederinin 2023 hedeflerini boşa çıkarmayı başarmış. 2 trilyon dolar milli gelir demişti. Peki damat bakan ne diyor? 875 milyar dolar milli gelir diyor. Doları benimsemiyor ama tüm rakamları dolarla açıklıyor.

KENDİNE GEL SAYIN ERDOĞAN

Damat bakanı tebrik edebiliriz. Kendine gel sayın Erdoğan. Bu işi layıkıyla yapacak yüzlerce aday varken hazineyi damadına emanet edersen olacağı bu . TC sizin deneme tahtanız değil. Türk Lirası 83 milyonun alın teridir. Türk Lirası değerliyse alım gücü artar. Beyefendiler damatı eleştiriyoruz diye bize kızıyorlar. Muz cumhuriyete yakışan bu adam kayırmacılığı Türkiye'yi yakıştıramıyoruz. Ekonomiden de maliyeden de anlamadığı için kızıyoruz. Türk Lirasının değeri erirken biz oraya bakmıyorum diyen pişkinliğine kızıyoruz.

Damat bakan 2020de doları 6,91 de 2021 de ise doları 7,68 olarak öngörmüş. Güler misin ağlar mısın. Arkadaşlar dolar daha 7,76 liraydı. Bu aymazlık yetmezmiş gibi ben işin o kısmına bakmıyorum diyor. Damat bey bir ülkenin refahını belirleyen en önemli şey parasıdır. Binlerce sektörün döviz borcu var. Ürettiiğimiz her ürün ithalata bağlı. Süt hayvanlarının yemi dolarla alınıyor. Peynirin paketleri dolarla ithal ediliyor. O tırların yaktığı mazot dolarla alınıyor. Üzerimdeki kıyafetlerin kumaşları dolarla satın alınıyor. Bindiğiniz otomobiller dolarla alınıyor. Damat bey söyler misin sen nereye bakıyorsun.

"SEN NEREYE BAKIYORSUN DAMAT BEY"

Bir ülkenin ekonomi bakanı, 'Ben döviz kurlarına bakmıyorum" diyebilir mi? Allah aşkına söyler misin damat bey, sen nereye bakıyorsun?"

"(Albayrak'ın enflasyon açıklamasına eleştiri) Yahu senin güya tarafsız merkez bankan bile bunu daha yüksek beklediğini senden 10 gün önce söyledi. Nitekim dün türlü oyunlarla enflasyon yüzde 11 çıktı. Damat bey sen nereye bakıyorsun?"

"Arkadaşımız program lansmanında çıkıp 'bu program istihdam odaklı' diyor Biz de doğal olarak hemen istihdam oranlarına bakıyoruz. Geçen sene 28 milyon kişi çalışıyormuş, bu sene 26 milyon 700 bin. seneye 28 milyon kişi çalışacak diyor, iş gücüne katılım oranını düşürmüş sonra da utanmadan ben istihdam odaklı program hazırladım diyor. Allah aşkına damat bey söyler misin, sen nerelere bakıyorsun?"

"Varlık Fonu kapatılsın"

Akşener, ekonomik sorunların çözümü için ekonomide güveni tesis edecek adımların atılması, yapısal reformların yapılması ve Varlık Fonu'nun kapatılması gerektiğini belirtti.

İyileştirilmiş ve güçlendirilmiş parlamenter sisteme geçiş için gerekli adımların da atılması gerektiğine dikkati çeken İYİ Parti Genel Başkanı Akşener, "2002 senesinde milletin dertlerini, isteklerini önceleyen bir Ak Parti vardı. Bugünse, elindeki medya gücüyle her türlü başarısızlığı örtmeye çalışan bir anlayış var. Hizmet üretmek yerine yalan üreten, palavra satan bir anlayış var." dedi.

Akşener, iktidarın milletin alın terini ve gençlerin geleceğini çaldığını, ekonomide yaşattığı felaketleri adeta bir zafer olarak sunduğunu, bütün bunları da partili cumhurbaşkanlığı sistemi sayesinde yaptığını öne sürdü.

Yasama, yürütme, yargı, denetim ve medyanın AKP'li Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın elinde olduğunu öne süren Akşener, şunları söyledi:

"Bu sistem, her türlü yanlışa, her türlü yolsuzluğa davet çıkarıyor. Yasamanın da yürütmenin de yargının da denetimin de medyanın da bağımsız olmasını istiyoruz. Denetim kurumları lüks harcamaları, usulsüz ihaleleri, akraba kayırmacılığını denetlesin istiyoruz. Haramzadelerin şiddetinden korkan bir medya değil, harama el uzatanların korkacağı bir medya istiyoruz. Talimat bekleyen değil, hukukun emrinde hakim ve savcılar yetişsin istiyoruz. Türkiye Büyük Millet Meclisini, milletin ortak aklı olarak görmek istiyoruz. Meclisin zıtlaşmayı değil, toplumsal uzlaşmayı temsil etmesini istiyoruz. Fakir ve zorluklarla boğuşan bir ülke yerine zengin, mutlu ve güçlü bir Türkiye istiyoruz. Bunun için de kuvvetler ayrılığına dayalı yeni bir anayasa ile iyileştirilmiş ve güçlendirilmiş parlamenter sistem diyoruz."

Akşener grup toplantısının ardından gazetecilerin sorularını cevapladı.

Hayvan haklarıyla ilgili yasal düzenleme tartışmalarına ilişkin bir soruya Akşener, bu konuyla yakından ilgilendiğini, iktidar partisi ve ortaklarının bir kanun teklifi getirmeleri durumunda yanlışları düzeltmek kaydıyla destek vereceklerini bildirdi.

Öte yandan, İYİ Parti'nin 2. Olağan Kurultayı'nda Genel İdare Kurulu (GİK) üyeliği seçimi için delegelere "oy verilmeyecekler" listesi gönderildiği iddialarıyla başlayan tartışmalardan dolayı muhalif oldukları söylenen bazı milletvekillerinin grup toplantısına katılmaması dikkati çekti.

Etiketler
Meral Akşener İYİ Parti