HDP'de gündem: Bundan sonra ne yapılmalı?

Kobani eylemleri nedeniyle yapılan operasyon sonrası çok sayıda HDP'li yönetici gözaltına alınırken Parti Meclisi toplantısı ile yol haritası belirlenecek.

HDP'de gündem: Bundan sonra ne yapılmalı?

20 eski ve yeni parti yöneticisi gözaltına alınan, bu isimlerden 17’si tutuklanan HDP’de “Bundan sonra ne yapılmalı?” sorusu tartışılıyor.

Birgün'ün aktardığına göre; Önceki gün Merkez Yürütme Kurulu’nu (MYK) toplayan HDP, kısa süre içerisinde Parti Meclisi (PM) toplantısı gerçekleştirerek kararını verecek.

Yerel seçimlerde kazandığı 65 belediyeden sadece altısında yönetimini devam ettirebilen, çok sayıda belediye başkanı, belediye meclisi üyesi, eski ve yeni parti yöneticisi tutuklanan HDP, bu süreçte gösterilen dayanışmanın son dönemdeki en geniş kapsamlı birliktelik olduğuna dikkati çekti.

HDP, “Sürekli ortak mücadele” platformu oluşturmak için harekete geçme kararı aldı. Önümüzdeki günlerde PM’yi de toplayacak parti yönetimi, burada belirlenen hedefe ulaşmayı sağlayacak yol haritasını tartışacak.

AKP ve MHP ittifakına karşı muhalif kesimlerin bir araya gelmesi için ellerinden geleni yapma kararı alan parti yönetimi, PM toplantısının ardından son süreçte kendilerine destek ziyareti yapan parti ve kitle örgütlerine iade-i ziyarette bulunacak.

Burada ortak mücadele talebi ve bu kapsamda PM’de belirlenecek öneriler aktarılacak. Cumhur İttifakı’nın baskıcı politikalarına karşı halkı da içerisine alan bir dayanışma modelinin oluşturulması istenecek.

PM toplantısı öncesinde kamuoyuyla çeşitli mesajlar paylaşan HDP yönetimi, Cumhur İttifakı’na “meydan okudu.” HDP MYK tarafından yapılan açıklamada, “AKP, MHP iktidar bloğu, ülkenin her tarafına yaydığı baskı, sindirme, korku ve umutsuzluk iklimini içeride ve dışarıda çatışma, savaş ve gerginlik politikasıyla sürdürürken yargı ve kolluk güçleri eliyle bütün muhalefet dinamiklerini bastırmayı hedeflemektedir. Faşizm, toplumun direnen, umut ve moral kaynağı olan güçlerine yönelerek büyük bir umutsuzluk ve yılgınlık yaratmak istemektedir” denildi.

KAZANAN DEMOKRASİ OLACAK

İktidarın demokratik mücadele dinamiklerini eritmek ve bir araya gelmelerini önlemek için tüm ideolojik aygıtlarını devreye koyduğu ifade edilen açıklamadan öne çıkanlar şöyle:

"Partimize yönelik siyasi kırım operasyonlarının hedefinde sadece HDP’nin değil partimiz şahsında bütün adalet ve demokrasi mücadelesini yürütenlerin mücadelesine, eşbaşkanlık ve eşit temsiliyet iradesine, ortaya konulan kadın özgürlükçü sisteme, kadın kırıma karşı kadınların ortak mücadelesine saldırı olduğunu biliyoruz. MYK toplantımızda Kürt halkının ve Türkiye halklarının demokrasi ve adalet mücadelesine karşı başlatılan bu nefes aldırmayan saldırı dalgasına karşı özgürlük mücadelesini yükseltmek önümüzdeki dönemin temel yol haritası olarak belirlenmiştir.

Detaylarını önümüzdeki günlerde kamuoyuyla paylaşacağımız mücadele döneminin kaybedeni AKP, MHP iktidarı ve politikaları, kazananının demokrasi ve özgürlük mücadelesi olacağını şimdiden ilan ediyoruz.”

HDP'YE DAYANIŞMA ZİYARETİ

Öte yandan CHP SOL KANAT Sekreteryası HDP’ye dayanışma ziyaretinde bulundu. Sekreterya adına yapılan açıklamada Milli İrade lafını ağzından düşürmeyen siyasal iktidarın, HDP’nin bölgede yaşayan insanların ezici çoğunlukla kazandıkları belediye başkanlıklarını görevden alıp yerlerine kayyum atamasına karşı durulması gerektiği ifade edildi.

Etiketler
Gözaltı HDP Operasyon