45 yıllık fabrikayı önce Abdülhamit Gül ve Süleyman Soylu sonra Erdoğan açmış!

Gaziantep'te Erdoğan'ın açtığı 300 fabrika arasında geçen işletmelerin yıllardır faaliyette olduğu ortaya çıktı.

45 yıllık fabrikayı önce Abdülhamit Gül ve Süleyman Soylu sonra Erdoğan açmış!

AKP Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan dün Gaziantep’te 300 fabrikanın Resmi açılış törenine katıldı.

Ancak yeni diye duyurulan fabrikaların bazılarının yıllardır açık olduğu ortaya çıktı.

Duvar Gazetesi'nin aktardığına göre; Adı yeni açılanlar arasında sayılan fabrikalardan birinin kendilerine ait olduğunu söyleyen Çiltuğ Isı Sanayi ve Ticaret A.Ş'nin Yönetim Kurulu Üyesi ve İYİ Parti Gaziantep Milletvekili adayı olan Can Tuğsuz fabrikalarının 45 yıldır faaliyette olduğunu belirtti.

Tuğsuz Twitter hesabından yaptığı paylaşımda “Gaziantep'te açıldığı iddia edilen 300 fabrika listesindeki fabrikamız 45 yıldır(!) faaliyettedir. Yeni açılması söz konusu değil. Düğmeye basıp aç-kapa yaptılarsa onu bilemiyorum :) Kamuoyunun takdirine sunuyorum" diye yazdı.

ÖNCE SOYLU AÇTI ŞİMDİ DE ERDOĞAN

Yeni açılan 300 fabrika içerisinde bulunan Barem Ambalaj adlı firmanın ise 2019 yılının Kasım ayında İçişleri Bakanı Süleyman Soylu ve Adalet Bakanı Abdulhamit Gül tarafından açıldığı ortaya çıktı.

CHP Şahinbey İlçe Başkanı Zeki Gürsel de, "Bugün kentimiz OSB’de yeni? açılan 300 fabrika listesine baktığımızda Bunların hiç biri yeni değil listede 50-60 yıllık fabrikalar var. Peki hadi yeni diyelim 300 yeni fabrika açıldı diyenlere soruyorum Doğal olarak işçi lazım çalışmak isteyenler Nereye? Nasıl? Müracaat edecek?" dedi.

Gaziantep Şahinbey Belediyesi’nin CHP’li Meclis üyesi Uğur Kalkan ise sosyal medya hesabından "Gaziantep'te yıllardır faaliyette olan firmalar,bugün 300 firma açılışı adı altında yeniden açıldı. 2015 Yılından bu yana faaliyette olan firmalar bile var içinde :)" diye yazdı.

Etiketler
Gaziantep Süleyman Soylu