Kılıçdaroğlu'ndan Halk TV'de önemli açıklamalar

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'ndan Canan Kaftancıoğlu ve Atatürk tartışması yorumu.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, CHP İstanbul İl Başkanı Canan Kaftancıoğlu'nun 'Atatürk' ifadesi yerine 'Gazi Mustafa Kemal' ifadesi kullandığı açıkladığı sözler sonrası CHP içerisinde başlayan Atatürk tartışmasına ilişkin Halk TV'de konuştu.

Kılıçdaroğlu, Halk TV'de Şirin Payzın'ın sunduğu Sözüm Var programında gündeme ilişkin açıklamalarda bulundu.

Kılıçdaroğlu'nun açıklamalarından satır başları şöyle:

"İster Gazi Mustafa Kemal diyin, ister Atatürk"

"İster Gazi Mustafa Kemal diyin, ister Atatürk. Bunlar aynı şey zaten. Bu tartışmalar yapay tartışmalar. Bunlar belli çevreler tarafından CHP'nin içini karıştırmak için körükleniyor. Karışmaz. CHP'nin ilkeleri, programı var. Ülkenin sorunlarını çözmek için bir kabiliyeti var.

Bizim sorunumuz, doğruya doğru kitlelere kendimizi anlatmak. Kendini iktidara eklemlemiş medya bize yer vermez. Toplum bölündü, bu da iktidarın işine geliyor. Ekonomik sorunlar çok ciddi. Halk da görüyor bunu görüyor. Ayasofya dediler, ne oldu?

Canan Hanım bizim il başkanımız elbette yanındayım. Canan Hanım'ın, Atatürk'ü sevmemesi mümkün mü? Bu tartışmalar Türkiye'nin, İstanbul'un gündeminde değil. Türkiye'de işsizlik, yoksulluk, uyuşturucu sorunu var.

"Partimizde üye sayılarının azaldığı doğru değil. Sürekli artıyor bizim üye sayımız. İstifa edenler olur, ölenler olur ama bizim üye sayımız sürekli artıyor. Biz seçimlerde görevlendirdiğimiz halde sandık başına gitmeyen 30 bin kişiyi de ihraç ettik. CHP üyesi olmak sorumluluk gerektirir."

Etiketler
Canan Kaftancıoğlu Atatürk Halk TV Kemal Kılıçdaroğlu Canan Kaftancıoğlu