Selvi: Akşener ve Kılıçdaroğlu’nun ziyaretlerinin perde arkasına baktım...

Hürriyet yazarı Abdulkadir Selvi bugünkü köşe yazısında, siyasi liderlerin irtibatını yazdı...

Selvi: Akşener ve Kılıçdaroğlu’nun ziyaretlerinin perde arkasına baktım...

Hürriyet yazarı Abdulkadir Selvi, bugünkü köşe yazısında CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ve İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener'in, AKP'den ayrılarak parti kuran DEVA Partisi Genel Başkanı Ali Babacan ve Gelecek Partisi Ahmet Davutoğlu'na ziyaretlerini yazdı.

Selvi, "Akşener ve Kılıçdaroğlu’nun ziyaretlerinin perde arkasına baktım, önce heyetler halinde görüşmüşler sonra iki lider baş başa konuşmuş. Açıklandığı gibi ittifak konusu ele alınmamış. Demokrasi eksenli bir sohbet olmuş. " ifadelerini kullandı.

Selvi, "Akşener’in Davutoğlu’nu ziyareti daha sıcak bir ortamda gerçekleşmiş" derken, "Babacan’ı ziyarete Abdullah Gül’ün gölgesi düşmüş" diye yazdı.

Selvi'nin yazısının ilgili bölümü şu şekilde:

Ali Babacan ve Ahmet Davutoğlu, AK Parti’den ayrılıp kendi partilerini kurunca muhalefetin ilgi odağı oldular. Davutoğlu ile Babacan’ı ilk olarak Meral Akşener ziyaret etti. Akşener’in Davutoğlu’nu ziyareti daha sıcak bir ortamda gerçekleşmiş ama Babacan’ı ziyarete Abdullah Gül’ün gölgesi düşmüş. Akşener, Gül’ün ortak Cumhurbaşkanı adayı olmasına karşı çıkmıştı.

Dün de CHP Lideri Kılıçdaroğlu, Ahmet Davutoğlu ile görüştü. Kılıçdaroğlu, koronavirüsü yenen Ali Babacan’ı karantina süresini atlatınca ziyaret edecek. Akşener ve Kılıçdaroğlu’nun ziyaretlerinin perde arkasına baktım, önce heyetler halinde görüşmüşler sonra iki lider baş başa konuşmuş.

Açıklandığı gibi ittifak konusu ele alınmamış. Demokrasi eksenli bir sohbet olmuş. Demokrasi bağlamında birleşilmiş. Herkesin fikrini rahatça söylemesi, Türkiye’nin içinde bulunduğu duruma ilişkin siyasetçilerin görüş alışverişinde bulunması gerektiği üzerinde durulmuş.

Ülke gerçekleri üzerinde istişarelerde bulunma konusunda mutabık kalmışlar. İşin nezaketi gereği geçmişte karşılıklı olarak sarf edilen sözler gündeme gelmemiş.

Ayrıca gelmez de. Bu ziyaretler, seçimlere kadar ilişkileri sıcak tutmaya yönelik çabalar olarak görülüyor. “İrtibatta olalım” durumu. Asıl sonuçlar seçim sürecine girince alınacak.

Etiketler
Abdulkadir Selvi Hürriyet