Ali Babacan'dan Erdoğan'a kredi mesajı: 'İnkar ediyorlar'

Ekonominin gidişatı hakkında değerlendirmelerde bulunan Ali Babacan, " Kredi notumuz düşüyor. Son derece yanlış bir yönetim söz konusu. Problemi inkar var." ifadelerini kullandı.

Ali Babacan'dan Erdoğan'a kredi mesajı: 'İnkar ediyorlar'

Deva Partisi Genel Başkanı Ali Babacan, Habertürk'te canlı yayınlanan Açık ve Net programında Kübra Par'ın sorularını yanıtladı.

2009-2011 yılları arasında Ekonomiden Sorumlu Devlet Bakanı olarak görev yapan Ali Babacan ekonomik krize dair açıklamalarda bulundu.

Erdoğan, "S&P kendine çekidüzen ver, Türkiye'yi ekonomik yaptırımlarla bir yere çekemezsin. Bunu daha önce de yaptın. Netice aldın mı alamadın. Bundan sonra da alamayacaksın" ifadeleriyle Türkiye'nin kredi notunun düşürülmesine tepki göstermişti.

Babacan, Türkiye'nin kredi notunun düşürülmesi hakkında "Problemi inkar var." sözleriyle Erdoğan'ın 'inkar' politikasını eleştirdi.

"2009'DA BU KADAR DARALMADI"

Salgının ekonomik etkilerinin değerlendirildiği pek çok uluslararası toplantıya katıldığını kaydeden Babacan, şunları söyledi:

"Dünya ekonomisinin yüzde 5 civarında daralacağı söyleniyor. Avro bölgesinde bunun yüzde 9 civarında olacağı söyleniyor. 2009 krizinde yüzde 1 daralmıştı dünya ekonomisi. Başta işsizlik olmak üzere dünyayı etkiliyor. Gündelikçilerin, kayıt dışı çalışanların birdenbire işsiz kaldığı dönem dünya tarihinde çok azdır.

Bunun derin etkilerini göreceğiz. İnsanlar uzaktan çalışmaya alışıyorlar. İnternetten alışveriş alışkanlık haline geliyor. Son derece kalıcı bir etkisi tüm dünyada olacak. Ne kadar süreceği hastalığın ilacının veya aşısının bulunması ile alakalı.

Sürekli değişim gösteren ve kendini bir bakıma yenileyen bir virüs olduğunu dikkate alırsak aşının da ne kadar etkili olup olmadığına izleyip bakmak gerekecek. Bir yıldan önce aşının bulunmasını kimse beklemiyor."

"EKONOMİYİ VATANDAŞA SORUN"

Türkiye'de ekonominin Covid-19 öncesi de kötü olduğunu öne süren Babacan, 2019'da ekonominin yüzde 1 büyüyemediğini belirterek, "Salgınla birlikte sorunlar arttı. Kredi notumuz düşüyor. Son derece yanlış bir yönetim söz konusu. Problemi inkar var. Türkiye'deki ekonomik sorunu inkar ediyorlar. 'Ekonomi tepe noktada' diye açıklama yapılıyor. Vatandaşa sorun neler çekiyor" diye konuştu.

Etiketler
Ali Babacan Kredi