'Erdoğan ilk defa iktidarını yitirme riskiyle karşı karşıya'

Fransa'nın en çok okunan gazeteleri arasında bulunan Liberation (Özgürlük) gazetesinde, Türkiye'de yaklaşan seçimler hakkında bir analiz yayımlandı.

'Erdoğan ilk defa iktidarını yitirme riskiyle karşı karşıya'

Fransa'nın en çok okunan gazeteleri arasında bulunan Liberation (Özgürlük) gazetesinde, Türkiye'de yaklaşan seçimler hakkında, Hala Kodmani ve Quentin Raverdy tarafından kaleme alınan bir analiz yayımlandı.

"Turquie: crise de doutes pour Erdogan" (Türkiye: Erdoğan için kriz sinyalleri) başlıklı analizde göze çarpan kısımlar şöyle:

"Devletin başı, güçlü figür Erdoğan, pazar günü yapılacak seçimlerde, 15 yılı aşkın bir süredir ilk defa, iktidarını yitirme riskiyle karşı karşıya."

"Türklerin en çok endişe ettiği ve bu seçimde en belirleyici faktör olacak konu, ekonomi. Türkiye'nin şu anda yüzleşmekte olduğu ekonomik problemlerin listesi, bir hayli uzun. Türk lirası, yılın başından beri dolar karşısında %20 değer kaybına uğradı. Enflasyon %12'yi geçti. İşsizlik, %17 civarında. Türk pazarının tehlikesi ve yarattığı belirsizlik, girişimcilerin geri çekilmesine neden oluyor. Erdoğan ve İslami muhafazakar partisi AKP, Türk ekonomisinin üzerinde dolanan kara bulutlar nedeniyle zarar görebilir."

"Çoğu anket şirketinin ve siyasi araştırma enstitüsünün başında bulunan isimler, seçmenlerin konuşmaktan, tercihlerini beyan etmekten çekindiğini belirtiyor. Gezici adlı şirketin başındaki isim, Cumhuriyet gazetesine verdiği mülakatta bir anketörün 18 soruya yanıt almak için 40 kapı çalması gerektiğini söylemişti. Bu sayı, şu an 120'ye çıkmış durumda."

'Erdoğan ilk defa iktidarını yitirme riskiyle karşı karşıya' - Resim : 1

Etiketler
Muharrem İnce Fransa Seçim Türkiye