Selvi'den çarpıcı Abdullah Gül iddiası: Demirtaş'ı siyasi denkleme sokmaya çalışıyorlar

Hürriyet yazarı Abdulkadir Selvi, Abdullah Gül'ün çevresinde yer alan bir grubun Demirtaş'ın siyasi denkleme girmesi için çaba içine girdiklerini yazdı. Selvi, bunun sebebini ise Demirtaş’ın cumhurbaşkanı adayı olmasını önlemek olduğu yorumunu yaptı.

Selvi'den çarpıcı Abdullah Gül iddiası: Demirtaş'ı siyasi denkleme sokmaya çalışıyorlar

Hürriyet yazarı Abdulkadir Selvi, bugünkü köşesinde, 11. Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'ün çevresinde yer alan bir grubun, eski HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş'ın siyasi denkleme girmesi için bir çaba içine girdiklerini öne sürdü.

Selvi bunun sebebin ise şöyle açıkladı: "Bunda Ali Babacan’ın partisinin tutmamasının etkisi var mı bilmiyorum ama yeni plan şu: Meral Akşener ve Selahattin Demirtaş’ın cumhurbaşkanı adayı olmasını önlemek. Böylece muhalefet bloku olarak Erdoğan’ın karşısına tek aday çıkarmak."

"İyi Parti Genel Başkanı Meral Akşener’in, Selahattin Demirtaş’a verdiği kahvaltı yanıtı, bir süre daha konuşulacak gibi görünüyor." değerlendirmesi yapan Selvi şöyle devam etti:

"Demirtaş’ın, 'Bir sabah Başak ile Meral Hanım’ın kapısını çalar ve ‘Kahvaltıya geldik’ derdim' sözlerine Akşener, 'Güneydoğu’da şöyle bir gelenek var, kan davalınız bile olsa kapınızı çaldığı zaman içeri alırsınız' diye karşılık vermişti. Akşener, bir Anadolu geleneğini hatırlattı ama aynı zamanda “kan davalınız bile olsa” sözüyle bir kurguyu bozdu. Akşener, HDP sorulduğunda da 'PKK’nın yanında konumlandırıyorum' demişti. O kurgu neydi? Bir süredir Selahattin Demirtaş’ı siyasi denkleme sokma çabaları var. Cezaevinde olması nedeniyle hem unutulmaması için çaba gösteriliyor."

YENİ PLAN

Eski Cumhurbaşkanı Abdullah Gül’ün çevresinde yer alan bir grup, Selahattin Demirtaş’ın siyasi denkleme girmesi için bir çaba içine girdi. Bunda Ali Babacan’ın partisinin tutmamasının etkisi var mı bilmiyorum ama yeni plan şu: Meral Akşener ve Selahattin Demirtaş’ın cumhurbaşkanı adayı olmasını önlemek. Böylece muhalefet bloku olarak Erdoğan’ın karşısına tek aday çıkarmak.

Etiketler
Abdullah Gül Abdulkadir Selvi Hürriyet