Kılıçdaroğlu AKP iktidarına seslendi: Yatın kalkın CHP'li belediyelere dua edin!

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Parti Meclisi Toplantısı'nın açılışında konuştu.

Kılıçdaroğlu AKP iktidarına seslendi: Yatın kalkın CHP'li belediyelere dua edin!

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Parti Meclisi Toplantısı'nın açılışında konuştu.

"Bunlar yatsınlar kalksınlar CHP'li belediyelere dua etsinler" diyen Kılıçdaroğlu, "Eğer bu ülkede bir infial yoksa bunun sebebi CHP'li belediyelerin bütün engellemelere rağmen hiçbir ayrım yapmadan hizmet yapmasıdır. Yardım paraya bile el koydular bunlar, bunların bu dünyada yatacak yeri yoktur!" ifadelerini kullandı.

Kılıçdaroğlu'nun konuşmasından satır başları;

Varolan hükümet Türkiye'yi bir krizin içine sokabilirler ama biz bilinçli olarak ülkemizin sorunlarını çözmeye kararlıyız. Dostlarımızla birlikte yapacağız, esnafımızla, sanatçımızla yapacağız. Türkiye dünyada söz sahibi olan bir ülke haline gelecektir.

KORONAVİRÜS

Bu rakamların gerçek olmadığını ben de, siz de, doktorlar da biliyor. Ama ne olursa olsun bizler mücadelemizi sürdüreceğiz.

Hastaneler, yoğun bakımlar tıka basa dolu. Bu devletin, ülkenin iyi yönetilmediğini gösteriyor. Bilim Kurulu'nun sözcüsü yok her kafadan bir ses çıkıyor. Vatandaş bu kişilerin çelişkili sözlerine tanık oldu. Bu süre içinde sürekli muhalefet yapmamaya, hükümeti doğru yönlendirmeye çalıştık. Ama ne yazık ki Sağlık Bakanı bir süre sonra bütün güveni yitirdi. Çünkü 'sayın Cumhurbaşkanımızın talimatlarıyla...' dedi. Sayın Cumhurbaşkanı doktor değil ki. Erdoğan ne talimatı veriyor size? Bu talimattan sonra olaylar tamamen güvensiz bir ortama sürüklendi. Bugün vaka sayıları da ölümler de gerçeği yansıtmıyor, bunu herkes biliyor.

"BU KADAR BASİRETSİZ BİR YÖNETİM TÜRKİYE CUMHURİYETİ TARİHİNDE İLKTİR"

18 yıldır bu ülkeyi yöneten bir kişi 5 maskeyi dağıtamıyor. 5 maskeyi dağıtamayan bir siyasal iktidarın Türkiye'yi bu buhrandan çıkarmasının imkanı yoktur. Gercekgundem.com'da yer alan habere göre Kılıçdaroğlu şöyle devam etti: Saray'dan Türkiye farklı mi görünüyor? Bu kadar kısır, bu kadar öngörüsüz, bu kadar basiretsiz bir yönetim Türkiye Cumhuriyeti tarihinde ilktir.

"YATSINLAR KALKSINLAR CHP'Lİ BELEDİYELERE DUA ETSİNLER"

Herkesi kendi köleleri olarak görüyorlar. Bu mantıkla devlet yönetilmez, bu mantıkla bir ülke ancak felakete sürüklenir. Bunlar yatsınlar kalksınlar CHP'li belediyelere dua etsinler. Eğer bu ülkede bir infial yoksa bunun sebebi CHP'li belediyelerin bütün engellemelere rağmen hiçbir ayrım yapmadan hizmet yapmasıdır. Yardım paraya bile el koydular bunlar, bunların bu dünyada yatacak yeri yoktur!

Ekonomik buhran giderek derinleşiyor. Erdoğan'a sesleniyorum, senin sarayında ve senin beslemelerinin hanelerinde 1168 lirayla çalışan var mı? Birden fazla aylık alanlar varken 1168 liraya yüzbinleri mahkum ettin. Sonra da ortaya çıkıp 'Türkiye güçlüdür' diyorsun, sen güçlüsün! Yargıyı, parlamentoyu arkana aldın. Bu güç geçici, bu millet sandığa gidecek ve seni yolcu edecek.

EKONOMİ

Erdoğan'ın yaptığı 83 milyona zulümdür. Borç edemek için yeniden borçlanacaklar. Bu yılın ilk 7 ayında bütçe açığı 139 milyar TL. Olmayan para harcanmış. Cumhuriyet tarihinin en büyük bütçe açığı. Borç alan emir alır. Trump'ın bir dediğini asla iki yapamaz. Papazı nasıl bıraktı, bir talimatla... Bırakmasa 'senin mal varlığını incelerim' diyor. Ben bunu söylediğimde benim aleyhime tazminat davası açıyorsun. Niye Trump'a açmıyorsun? Açamaz, korkar çünkü gücü yetmez.

Dolar 7 lirayı aşmasın diye 105 milyar dolar para sattılar. 105 milyar doları kim aldı? Bir avuç dolar lobisi elemanı. Bunların tamamı köşeyi döndü.

Erdoğan'a ve damadına soruyorum: Türkiye'yi bu ekonomik buhrandan nasıl çıkaracağını madde madde açıkla. Ben de vatandaş da bunu bekliyor. Bu buhrana sen soktun, nasıl çıkaracağını çık millete anlat.

HAPİSTEKİ GAZETECİLER

Erdoğan açıklıyor suç değil, Oda TV'de yayınlanınca suç. Gazeteciler boşu boşuna hapiste. Bir MİT mensubunun Libya'da şehit olması hepimizin yüreğini dağlar. Bunu ifşa eden Erdoğan'dır. Devletin en mahrem bilgilerini kozmik odayı terör örgütüne açan Erdoğan'dır. Oda TV 187 gündür yasaklı. Niçin? Hangi yasaya göre? Bunlar tamamen Erdoğan'ın talimatı üzerine yapılıyor.

Müyesser Yıldız Ankara'da hapishanede. Müyesser Yıldız'ın hala iddianamesi hazırlanmıyor. Trump'ın mı telefon etmesi lazım, Merkel'in mi telefon etmesi lazım. Bir gecede kimin iddianamesinin hazırlandığı ertesi gün kimin yargılandığı ve aynı gün Almanya'dan gönderilen uçağa nasıl bindirildiğini herkes biliyor.

TELE 1'E KARARTMA

Tele 1'in suçu ne günahı ne? Tek bir suç var gerçekleri halka anlatmak. Gerçeklere tahammül edemiyorlar. RTÜK'ün gücüyle, orada AK Partililer ve sarayın bekçiliğini yapan taraftarların aracılığıyla baskı kuruluyor.

Etiketler
Kemal Kılıçdaroğlu