Hükümetten patates ve soğan açıklaması!

Başbakan Binali Yıldırım, mayıs ve haziran arasında patates fiyatının yüzde 94, soğan fiyatının yüzde 212'lik artışı hakkında konuştu.

Hükümetten patates ve soğan açıklaması!

A Haber yayınına katılan Yıldırım, şunları söyledi:

''Bu ortalık toz duman her gün bir spekülasyon ile vatandaşı etkileme çabaları var. Bu kampanyaların dürüstçe yapılması lazım. Kişisel beklentiler değil de aklı başına işlerle uğraşmak lazım.

Zaman zaman sebzelerde meyvelerde gıdalar üzerinden siyaset yapıldığı oluyor. Çok aymaz şekilde soğan kuru dolar kurunu geçti şeklinde… Olay çok mevzi bir olay. Soğanın çok yetiştiği yerlerde afetlerden rekoltede düşme var. Ürün daha çıkmadan fiyatlar yükselecek söylentisi yapılıyor fiyatlar yükseliyor.
Tamamen spekülasyon. Göreceksiniz birkaç gün sonra böyle bir meseleyi konuşmayacağız. Patates 19 Haziran'da 2,5 lira, soğan 4 lira... Bir gün sonra nasıl artıyor fiyatı. Mantıklı bir izahı yok. Millet ne film döndüğünün farkında.''

Ekonomi Bakanı: Soğan ve patates ithalatına izin vereceğiz

NTV’de konuşan Zeybekci ise soğan ve patates fiyatları hakkında, “Soğan-patates fiyatlarıyla ilgili aşırı oynaklık görüyoruz. Konuyla ilgili müdahalemiz başladı. Tarım Bakanlığı olarak bakıyoruz. Bu ürünlerin ithalatına müsaade edeceğiz. Soğan ve patatesin Türkiye’ye gireceği miktar ve ülke belli. Soğan ve patates fiyatında spekülasyona izin vermeyiz” ifadelerini kullandı.

Etiketler
Binali Yıldırım Soğan