Ahmet Takan AKP kulislerinden bildirdi: 'Soylu’nun yakın adamları parti kurdu'

Korkusuz yazarı Ahmet Takan, Rifat Serdaroğlu'nun kurduğu Doğru Parti'nin İçişleri Bakanı Süleyman Soylu'nun partisi olduğu yönünde bir kulis bilgisi aldığını yazdı.

Ahmet Takan AKP kulislerinden bildirdi: 'Soylu’nun yakın adamları parti kurdu'

Korkusuz yazarı Ahmet Takan bugünkü köşesinde, AKP kulislerine dayandırdığı bir iddiayı yazdı.

Buna göre, merkez sağ kökenli eski bakanlardan Rifat Serdaroğlu’nun öncülüğünü yaptığı Doğru Parti'nin İçişleri Bakanı Süleyman Soylu'nun adamları tarafından kurulduğu öne sürüldü.

Takan, "Doğru Parti’nin kuruluş dilekçesi İçişleri Bakanlığı’na verilmesinin ardından özellikle AKP kulislerinde , 'Soylu’nun yakın adamları parti kurdu', 'Süleyman Soylu’nun partisi' yorumları yapıldı" diye yazdı.

Öte yandan Ahmet Takan, son günlerde yapılan anketlerin sonuçlarına da dikkat çekti.

Takan'ın köşesine taşıdığı iddia şu şekilde:

“Müjde” çok önemli bir doğuma sebep oldu. Merkez sağ kökenli eski bakanlardan Rifat Serdaroğlu’nun öncülüğünü yaptığı “çoban ateşi hareketi” partileşti. Türkiye siyasetinin 92’nci partisi Doğru Parti kuruldu. Vee bu arada, Erdoğan ve sarayın oy düşüşleri sebebiyle uzun süredir gündemlerinde tutmamaya özen gösterdiği anketler sahaya sürülmeye başlandı. Hem de çook yandaş bilinen kalemler tarafından höpürtede köpürtede!.. Detaylarını dünkü haberlerden ve köşe yazılarından okumuşsunuzdur ama bir de ben tekrar edeyim. Ne diyorlar efendim?.. Optimar’ın araştırmasını ele alarak, şu sonuçlara varıyorlar;

“‘Son turda Erdoğan ve Gül kalsa oyunuzu kime verirsiniz?’ sorusuna verilen cevaplar şaşırtıcı. ‘Abdullah Gül’e oy veririm’ diyenlerin oranı yüzde 21.3 çıkıyor. ‘Erdoğan’a oy veririm’ diyenlerin oranı ise yüzde 44.3. Bu sonuçlara göre Erdoğan, Gül’ü ikiye katlamış durumda. Oysa CHP’li bir aday çıktığında tablo değişiyor. Aynı soru ‘Erdoğan mı, Muharrem İnce mi?’ diye sorulduğunda oranlar değişiyor. Erdoğan diyenlerin oranı yüzde 44.5 çıkarken, Muharrem İnce diyenlerin oranı yüzde 33.5. İnce, Erdoğan’la yarıştığı 24 Haziran 2018 seçimlerinde yüzde 30.6 oranında oy almıştı. İlginç bir nokta daha: Erdoğan’ın karşısında CHP’li bir aday olduğu zaman hem kararsızların oranı azalıyor, hem de Erdoğan ve rakibinin oranı yükseliyor. Toplum bu konuda net demek ki.

Cumhurbaşkanı Erdoğan’a en yakın oranı İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu yakalıyor. Erdoğan yüzde 45.1 alırken İmamoğlu yüzde 36.8 olarak çıkıyor. Kararsızlar ise yüzde 18.1’e kadar geriliyor.

‘Erdoğan mı, Mansur Yavaş mı?’ sorusunu sorduğumuzda İmamoğlu’na yakın bir sonuç çıkıyor. Mansur Yavaş diyenlerin oranı yüzde 36.7 çıkarken, Erdoğan diyenler yüzde 44.5 oluyor.”


Bakın, burada çok ince bir siyaset mühendisliği var. Tayyip Erdoğan’ın en fazla aldığı oy yüzde 45. Yani, 50+1’i yakalayamıyor. Durumu zorda. Bir yandan da CHP’li Muharrem İnce köpürtülüyor. AKP’de çok önemli bir isme anket ile ilgili görüşlerini sordum, Süleyman Soylu ile Optimar başkanı Hilmi Daşdemir’in yakın arkadaşlıklarına dikkat çekerek, “Sanki Süleyman Soylu’nun kaleminden çıkmış gibi” dedi. Diğer ince siyaset mühendisliklerine de dikkat kesilelim;

Acaba neden, Cumhurbaşkanlığı yarışında sıkı bir aday olan İYİ Parti lideri Meral Akşener ile ilgili tek bir soru yok?.. Veya varsa saklandı mı yoksa açıklanmaya gerek mi görülmedi?.. Cumhurbaşkanlığı yarışı ile ilgili anket yapılır da Meral Akşener’in sorulmaması sizlere de tuhaf gelmiyor mu?..

Ankette, MHP’nin oyu yüzde 10.6 İYİ Parti’nin yüzde 9.8 görünüyor. Bugüne kadar yapılan tüm anketlerin tersine bir durum söz konusu. MHP’nin oyu üst sınırdan İYİ Parti’nin oyu alt sınırdan gösterilmiş.

Doğru Parti’nin kuruluş dilekçesi İçişleri Bakanlığı’na verilmesinin ardından özellikle AKP kulislerinde , “Soylu’nun yakın adamları parti kurdu” , “Süleyman Soylu’nun partisi” yorumları yapıldı.

Etiketler
Ahmet Takan Kulis Süleyman Soylu