İşte Erdoğan'ın masasındaki İstanbul Sözleşmesi anketi

AKP'nin İstanbul Sözleşmesi anketine göre “sözleşmeden çıkmayalım” diyenlerin oranı yüzde 65.

İşte Erdoğan'ın masasındaki İstanbul Sözleşmesi anketi

AKP'nin İstanbul Sözleşmesi üzerine plan çıkardığı öğrenildi.

Hürriyet'ten Gizem Karakış'ın haberine göre AKP önce sözleşmedeki tartışmalı iki maddeyi yeniden yazacak, sonra Avrupa Konseyi'ne teklif sunacak. Maddeler kabul edilmezse yeni sözleşme yazılacak.

Habere göre AKP'nin son MYK toplantısında partinin İstanbul Sözleşmesiyle ilgili yaptığı anket de gündeme geldi. Buna göre yapılan son ankette “sözleşmeden çıkmayalım” diyenlerin oranının yüzde 65 ve “çıkalım” diyenlerin oranının da yüzde 25 olduğu belirtildi. Anketlerde ayrıca, “sözleşmeyi bilmiyoruz” diyenlerin oranının da yüzde 10 olduğu ifade edildi.

4 VE 6’NCI MADDE

Yapılan toplantılarda, sözleşmedeki 2 maddenin yeniden yazılmasına karar verildi. Bu kapsamda, tartışmalara neden olan “Temel haklar, eşitlik ve ayrımcılık yapılmaması” konusunu düzenleyen 4’ncü maddede yer alan “cinsel yönelim” ve “toplumsal cinsiyet kimliği” ifadelerinin çıkarılarak, maddenin yeniden yazılacağı öğrenildi.

Sözleşmenin 6. maddesinde ise “Toplumsal cinsiyet konusunda hassasiyet gerektiren politikaların” kapsamının yeniden belirleneceği aktarıldı. AKP kurmayları, “Bu sözleşmeyi ‘eşcinsel’ noktasına çeken bir lobi var. Kişilerin yaşantısına karışmak değil amacımız. Toplumsal cinsiyet eşitliğinden anladığımız kavramları sıralayacağız. Bundan 5-10 sene sonra ‘eşcinsel evliliğinin serbest bırakılmasını istiyoruz’ diyebilirler. Buna göre önlem almamız lazım” dedi.

Etiketler
İstanbul Sözleşmesi