Selvi'den Erdoğan'a 'Ergenekon'la mücadele' övgüsü

AKP'nin 18. yılı nedeniyle Erdoğan'a övgü yazısı kaleme alan Abdülkadir Selvi, 6 döneme ayırdığı Erdoğan'ın siyasi hayatında 'kandırıldık' dediği ve TSK'ya kumpas kurulduğu dönemi de başarı hanesine yazdı.

Selvi'den Erdoğan'a 'Ergenekon'la mücadele' övgüsü

AKP'nin kuruluşunun üzerinden 18 yıl geçti. Hürriyet yazarı Abdülkadir Selvi, 18. yılı nedeniyle AKP'nin kurucusu Erdoğan'ı övdüğü bir yazı kaleme aldı.

Erdoğan'ın siyasi hayatını 6 döneme ayıran Selvi, AKP'nin FETÖ ile işbirliği yaparak TSK'daki Atatürkçü-Yurtsever subaylara kumpas kurduğu, 2010 referandumu ile yargıyı ele geçirdiği dönemi, Erdoğan'ın dördüncü dönemi olarak değerlendirdi ve Ergenekon'la mücadele ettiğini ve Cumhurbaşkanı’nı doğrudan halkın seçmesini sağlayan Anayasa değişikliğini gerçekleştirdiğini yazdı.

Erdoğan, FETÖ ile işbirliği yaparak TSK'ya kumpas kurulan dönemler için "Aldatıldım. Rabbim de milletim de beni affetsin" demesine ve Ergenekon ve Balyoz gibi kumpas davalarını açan savcılar ile hakimler hakkında yargılama yapılmasına rağmen, Selvi'nin bu dönemi de Erdoğan'ın başarı haneesine yazması ve bugün artık tertip olduğu yargı kararı ile kesinleşen Ergenekon kumpasına göndrme yapması dikkat çekti.

Selvi'ye göre Erdoğan siyasetinin 6 dönemi şöyle:

Birinci Erdoğan dönemi İstanbul Büyükşehir Belediye başkanı seçilmesiyle başlayıp, Pınarhisar Cezaevi’ne uzanan süreçti. Türkiye, İstanbul’da başarısını ortaya koyup, bir şiir okuduğu için cezalandırılan Erdoğan’ı sevdi.

İkinci Erdoğan dönemi ise Erbakan’a başkaldırıp AK Parti’yi kurduğu dönem oldu. Bu süreçte millet Erdoğan’a inandı. Türkiye’yi daha iyi yönetecek lider olarak gördü. Milletin güvenini kazandı.

Üçüncü Erdoğan dönemi 3 Kasım 2002 seçimleriyle başlayıp, Cumhuriyet mitinglerine ve 27 Nisan e-muhtırasına kadar devam eden dönemdi. Reformlar, özgürlükler, AB’ye tam üyelik hedefi ve ekonomik kalkınma gibi doğru hedefler üzerinde inşa ettiği AK Parti iktidarı bölgenin parlayan yıldızı oldu.

Erdoğan’ı siyasi lider yapan ise 27 Nisan e-muhtırası üzerine şapkayı alıp gitmek yerine muhtıraya karşı muhtıra vermesi oldu. Cumhuriyet mitingleri karşısında dik durdu, 367 kararıyla Cumhurbaşkanlığı seçimleri kilitlenince millete gitmeyi başardı. Böylece bunun sonu da Erbakan gibi olur diyenler hüsrana uğradı. Erdoğan, 22 Temmuz seçimlerinden yüzde 47 ile güçlenerek çıktı.

Dördüncü Erdoğan dönemi AK Parti iktidarının ilk Cumhurbaşkanlığı seçimini gerçekleştirerek rüştünü ispat ettiği dönem oldu. Ergenekon’la mücadele ve Cumhurbaşkanı’nı doğrudan halkın seçmesini sağlayan Anayasa değişikliğini gerçekleştirdi. Bu süreç Gezi olayları ile tamamlandı.

Beşinci Erdoğan süreci ise 17-25 Aralık darbe girişimi ile başlayıp, 15 Temmuz’da darbe girişimini püskürtmesiyle devam etti.

Şu anda altıncı Erdoğan sürecini yaşadığımızı düşünüyorum. Başkanlık sistemine geçilmesiyle birlikte Erdoğan, Türkiye’ye yeni bir format attı. Türkiye’nin uluslararası arenada güçlü bir aktör olmasını sağladı. Buna aynı zamanda “Yeni Erdoğan süreci” de diyebiliriz.

Etiketler
TSK Ergene