AKP'li belediye Tenzile Erdoğan'ın kemiklerini sızlattı

Şanlırufa’da AKP’li Eyyübiye Belediyesi, hasta yakınları için 5 milyon TL harcayarak yaptığı Tenzile Erdoğan Misafirhanesi’ni seçim sonrası hizmet binasına dönüştürdü. Caminin bodrumundaki taziye evine ise misafirhane tabelası asıldı. Skandal Meclis’e taş

AKP'li belediye Tenzile Erdoğan'ın kemiklerini sızlattı

Şanlıurfa’da AKP’li belediyelerin imza attığı skandalların ardı arkası kesilmiyor.

Eyyübiye Belediyesi, hasta yakınlarının kalması için 5 milyon TL harcanarak yapılan Tenzile Erdoğan Hasta Yakınları Misafirhanesi’ni, maliyetli bir tadilatla belediyenin hizmet binasına dönüştürdü. Yakındaki caminin bodrumunda taziye evi olarak planlanan alana da misafirhane tabelası asıldı. Belediyenin hizmet binasına uygun bir binasının ise atıl durumda olduğu öne sürüldü. CHP İstanbul Milletvekili Av. Mahmut Tanal, konuyu Meclis gündemine taşıdı.

SEÇİM BİTTİ, “TENZİLE ERDOĞAN HASTA YAKINLARI MİSAFİRHANESİ” TABELASINI SÖKTÜLER!

Eyyübiye Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nin hizmete girmesiyle birlikte hasta yakınlarının konaklama ihtiyacının giderilmesi amacıyla Eyyübiye Belediyesi tarafından belediye meclisinin aldığı karar gereğince 4 katlı, 50 odalı bir Hasta Yakınları Misafirhanesi inşa edildi.

31 Mart 2019 yerel seçimleri öncesi dayanıp döşenip açılışı yapılan, 5 yıldızlı otel konforunda olduğu belirtilen misafirhaneye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın merhum annesi Tenzile Erdoğan’ın adı verildi. Dönemin Eyyübiye Belediye Başkanı Mehmet Ekinci, söz konusu kararı, “Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’ın değerli annesi merhume Tenzile Erdoğan hanımefendinin adının verilmesiyle hasta yakınları misafirhanemiz ayrı bir öneme kavuştu” şeklinde açıkladı.

“Tenzile Erdoğan Hasta Yakınları Misafirhanesi” şeklinde yazılı tabela, 4 katlı binanın tepesine yerleştirildi.

Belediyenin 5 milyon liraya mal olduğunu duyurduğu Tenzile Erdoğan Hasta Yakınları Misafirhanesi, seçim sonrası yapılış amacına aykırı olarak Eyyübiye Belediyesi’nin hizmet binasına dönüştürüldü.

“Tenzile Erdoğan Hasta Yakınları Misafirhanesi” şeklinde yazılı tabela sökülerek, yerine Eyyübiye Belediyesi tabelası asıldı.

CHP’NİN URFALI VEKİLİ TANAL SKANDALI MECLİS’E TAŞIDI

Misafirhanenin belediye binasına dönüştürülmesi sürecinde Tenzile Erdoğan Hasta Yakınları Misafirhanesi için alınan eşyaların, araç ve gereçlerin bir kısmının Haliliye Belediyesi’ne hibe edildiği, büyük bir kısmının ise Adıyaman’da bir otele satıldığı öne sürüldü.

CHP’nin Şanlıurfa kökenli vekili Mahmut Tanal, AKP’li Eyyübiye Belediyesi’nin misafirhane skandalını TBMM gündemine taşıdı.

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay’a soru önergesi yönelten Tanal, misafirhanenin yapılış maksadına aykırı olarak belediye hizmet binası haline getirilmesi, kamunun zarara uğratılması konusunda herhangi bir soruşturma başlatılıp başlatılmadığını sordu.

Misafirhane için alınan mefruşat, yataklar, koltuklar, masalar, sandalyeler, dolaplar, mutfak araç ve gereçleri, beyaz eşyalar, elektronik cihazlar, bilimum eşyanın ne yapıldığına ilişkin bilgi talep eden Tanal, binadaki eşya ve malzemelerin büyük bir kısmının Adıyaman’da bir otele satıldığı iddiasının doğru olup olmadığını, misafirhane malzemeleri karşılığında otelden kaç para alındığını, eşya ve malzemelerin şu anki piyasa değerinin ne kadar olduğunu sordu.

TENZİLE ERDOĞAN’IN KEMİKLERİNİ SIZLATTILAR

Konuyla ilgili değerlendirmelerde bulunan CHP’li vekil Mahmut Tanal, “Seçim öncesi ‘İnsan odaklı hizmet anlayışı’ deyip övündüler. 5 yıldızlı otel konforunda diyerek Tenzile Erdoğan Hasta Yakınları Misafirhanesi’nin açılışını yaptılar. Gelin görün ki, seçim sonrası hizmet binasına dönüştürdüler. Bu misafirhaneyi Şanlıurfalılara çok gördüler. Servet dökerek yapılan binaya gidip kendileri oturdular. Merhum Tenzile Erdoğan’ın kemiklerini sızlattılar” dedi.

DÖNÜŞTÜRME İÇİN DE PARA SAÇILDI

Misafirhaneyi hizmet binası yapan Eyyübiye Belediyesi’nin vatandaşın parasını çarçur ettiğini dile getiren Tanal, “Belediye, misafirhanenin 5 milyon liraya mal olduğunu açıklamıştı. 4 katlı, 50 odalı bina dayanıp döşendi. Gerekli eşyalar, malzemeler alındı. Sadece misafirhane için mefruşat alımının yaklaşık maliyetinin 723 bin lira olduğu, ihale bilgilerinde yer aldı. Misafirhane kapatılınca içerisindeki eşyalara ne olduğunu, kaç paraya satıldığını sorguluyoruz. Misafirhanenin hizmet binasına dönüştürülmesi için de para harcandı. Eyyübiye Belediyesi tarafından 2019 yılında açılan ‘Misafirhanenin hizmet binasına dönüştürülmesi için tadilat, bakım onarım yapım işi’ başlıklı ihalede, yaklaşık maliyet 682 bin TL olarak belirtiliyor. Tadilattan sonra hizmet binasına uygun eşyalar alındı. Bina yeniden döşendi. Burada fuzuli harcama var, israf var, kaynakların doğru kullanılmaması var. Soru önergesinde de belirttik. Belediyenin hizmet binasına uygun bir binasının şu an boş durduğu iddia ediliyor. Yani bu boş bina hizmet binası yapılsaydı, hasta yakınları misafirhanesine dokunulmasaydı olmaz mıydı? Anlaşılan misafirhane için yapılan binayı, konumunu çok beğendiler, ‘kendimiz oturalım’ dediler!” ifadelerini kullandı.

TAZİYE EVİ GÖSTERMELİK MİSAFİRHANE OLDU!

CHP İstanbul Milletvekili Mahmut Tanal, Tenzile Erdoğan Hasta Yakınları Misafirhanesi’nin hizmet binası yapılmasının vatandaşları rahatsız etmesi üzerine AKP’li belediyenin, tepkileri dindirmek amacıyla cami bodrumunda taziye evi olarak planlanan bölümlere bayan ve erkekler için ayrı ayrı misafirhane tabelası astığını anlatarak, şöyle devam etti: “Tenzile Erdoğan Hasta Yakınları Misafirhanesi, belediyenin hizmet binasına dönüştürülünce tepkiler yükseldi. Belediye yönetimi ne yapacağını şaşırdı. Eyyübiye Devlet Hastanesi ve kampüsünün bulunduğu alandaki cami ihtiyacını ortadan kaldırmak amacıyla hayırsever Kaysı ailesi tarafından yapılan Hacı Hamdi Kaysı Camii var. Cami yapılırken alt bölüm taziye evi olarak planlanmış ve bu doğrultuda düzenleme yapılmış. 4 katlı, konforlu misafirhaneye el koyan Eyyübiye Belediyesi, şimdi gidip taziye evi olarak planlanan cami bodrumunun bir yanına “Eyyübiye Belediyesi Hacı Ali Kaysı Erkek Hasta Yakınları Misafirhanesi” tabelası, bir yanına da “Eyyübiye Belediyesi Zeynep Kaysı Bayan Hasta Yakınları Misafirhanesi” tabelası asmış. Edindiğimiz bilgilere göre misafirhaneye dönüştürülen taziye evi alanında sadece sedirler var. Bu alan taziye evi niyetiyle inşa edildi. Misafirhaneye uygun değil. Zaten şu an cami bodrumundaki misafirhane kapalı durumda. Şanlıurfa halkı bu misafirhane olayını hiçbir zaman unutmayacaktır. Bunun hesabını da seçimde soracaklardır.”

Etiketler
Bodrum Seçim